Pořiďte si elegantní počítačovou skříň CZC.Gaming Lantern
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Pořiďte si elegantní počítačovou skříň CZC.Gaming Lantern

Pořiďte si elegantní počítačovou skříň CZC.Gaming Lantern

Redakce PCT

Redakce PCT

4. 10. 2021 18:00

Základem každé pořádné sestavy je počítačová skříň – už ta určí nejenom styl vašeho počítače, ale i jeho možnosti a limity. V CZC.Gaming jsme pro vás připravili trojici variant skříně, která svými parametry obstojí i u těch nejnáročnějších uživatelů, a to za velmi příznivou cenu.

Reklama

CZC.Gaming Lantern

Bez pořádných základů nedokáže stát žádný dům, stejně tak je tomu u počítačových sestav. CZC.Gaming Lantern je tak skvělou cestou, jak nový projekt odstartovat. Elegantní černá skříň toho má pod kapotou připraveno mnoho – oddělené místo pro zdroj, možnost instalace 2,5“ disků v prostoru pro správu kabeláže, penetrovaný přední i horní panel pro pořádný průtok vzduchu, obě bočnice na pantech pro snadný přístup či držák na grafické karty. 

Pořiďte si elegantní počítačovou skříň CZC.Gaming Lantern
i Zdroj: PCTuning.cz

Pořádná bedna

Ani z pohledu materiálů nejde o žádné ořezávátko. Jedna bočnice je vyvedena z tvrzeného skla, a pro milovníky podsvícení i střídmého přístupu nabízí okno do srdce počítače, ocelové šasi pak má v průměru až 0,8 mm. Bytelné provedení tak zvládne fungovat i v těch nejnáročnějších podmínkách.

V současnosti už nutností je oddělený prostor pro zdroj, u CZC.Gaming Lantern jsme proto mysleli i na to. Kabeláž je následně vyvedena do prostoru za základní deskou, aby byl interiér počítače co nejpřehlednější a nejelegantnější. Naplno se navíc díky oddělenému prostoru využije chlazení vzduchem, jelikož proudění překáží o velký kus méně materiálu. 

Chlazení vzduchem i vodou

Když už jsme nakousli chlazení, celá skříň byla navržena k dokonalému využití chlazení vzduchem. Čím výkonnější stroj, tím kvalitnější proudění vzduchu bude potřebovat. Ani ten největší větrák na grafické kartě pak neudělá mnoho, když nebude mít kam vzduch přirozeně odcházet. CZC.Gaming Lantern má proto horní i přední kryt vybavený prodyšným materiálem, jenž umožňuje snadný vstup i výstup vzduchu z bedny, zatímco využívá základních pravidel proudění vzduchu. 

Pořiďte si elegantní počítačovou skříň CZC.Gaming Lantern
i Zdroj: PCTuning.cz

Pochopitelně je na klíčových místech dostatečný prostor pro pořádné ventilátory až o průměru 140 mm. Pozic pro větráky je konkrétně hned devět – na horní a přední pozici se vejde po třech 120/140mm ventilátorech, spodní pozice pak zvládne dva 120mm a na zádech najdete uchycení pro jeden 120/140mm větrák. I když je celá skříň navržena pro perfektní proudění vzduchu, ani milovníci vodního chlazení nepřijdou zkrátka. Do horní i přední pozice můžete instalovat 280/360 radiátory.

Pohodlí na prvním místě

Nejen prostor pro nejlepší komponenty na trhu, ale i pohodlné používání je potřeba k dokonalé počítačové skříni. O obou bočnicích na pantech, prostoru pro správu kabeláže i odděleném prostoru pro zdroj jsme mluvili, CZC.Gaming Lantern toho však nabízí o dost víc. Na horním panelu naleznete 2x 3,5mm audio jack, 2x USB 3.2 Gen1 typu A a USB 3.2 Gen2 typu C s podporou rychlého nabíjení. Ať už tak budete chtít počítač používat na cokoliv, naprostou většinu běžných periférií dokážete připojit pěkně z pohodlí židle. 

Pořiďte si elegantní počítačovou skříň CZC.Gaming Lantern
i Zdroj: PCTuning.cz

Posledním detailem pro snadnou obsluhu a delší životnost vašich komponentů je i držák grafické karty. Ten zabraňuje prohýbání dlouhých a těžkých karet, nemusíte jej ale využívat jen na ta největší děla na trhu – pomůže vám i se správou menších grafických karet. Držák lze totiž pole potřeby polohovat a základní desku s grafikou vám tak zvládne ochránit ve všech případech.

Jaké jsou možnosti a na kolik vyjdou?

Pořiďte si elegantní počítačovou skříň CZC.Gaming Lantern
i Zdroj: PCTuning.cz

Na CZC.cz pro vás máme hned tři varianty této počítačové skříně. Pokud máte vlastní ventilátory, nebo plánujete řešení přesně podle sebe, sáhnout můžete po základní verzi bez větráků. Ta vyjde na 1 999 Kč. Jestliže hledáte kompletní řešení, máme pro vás varianty s ventilátory – v rámci výbavy najdete předinstalovanou hned trojici 140mm ventilátorů, jde přitom o špičkové modely od oblíbených značek. V prvním případě jde o skvělé ventilátory COOLER ARCTIC P14 PWM PST, přičemž skříň s nimi vyjde na 2 499 Kč. Ve druhém případě pak jde o ARGB větráky Fractal Design Aspect 14 RGB Black Frame, s trojicí osazených ventilátorů pak skříň vyjde na 3 299 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama