potvrzeno-facebook-pripravuje-tlacitko-to-se-mi-nelibi
Novinka Potvrzeno: Facebook připravuje tlačítko 'to se mi nelíbí'

Potvrzeno: Facebook připravuje tlačítko 'to se mi nelíbí'

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 9. 2015 19:00 10

Mark Zuckerberg prozradil, že společnost Facebok pracuje na nasazení tlačítka „To se mi nelíbí“ (dislike). Nová ikona bude mít stejnou funkci jako oblíbené „to se mi líbí“ (pěst s palcem nahoru), s tím rozdílem, že bude vyjadřovat lítost nebo třeba, že je něco zajímavé, píše web Business Insider.

Reklama

Tlačítko ovšem nebude znázorňovat pěst s palcem dolů, ani nebude sloužit jako negativní reakce na příspěvek jiného uživatele. „Nechceme, aby se systém obrátil ve fórum, kde lidé dávají palec nahoru nebo dolů tomu, co ostatní sdílejí,“ řekl Mark Zuckerberg.

Namísto toho bude sloužit jako vyjádření empatií k určitému sdílenému obsahu na uživatelském profilu. Tyto „pocity“ zatím suplují pouze písemné reakce pod obsahem nebo již zmíněné tlačítko „To se mi líbí“, které ovšem v některých situacích není zcela vhodné, zejména pokud uživatel sdílí špatné zprávy jako je smrt milované osoby, ztráta zaměstnání nebo rozpad vztahu.

Tlačítko hypotetického „to se mi nelíbí“ bylo v průběhu minulých let předmětem nesčetných parodií a vtipů, ale až nyní se Facebook rozhodl tuto funkci přidat. „Vytvoření je mnohem složitější, než to vypadá,“ říká Zuckerberg. Firma tak začne brzy nové tlačítko testovat v omezené formě na některých profilech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama