pracovni-server-monster-com-znovu-hacknut
Novinka Pracovní server Monster.com znovu hacknut

Pracovní server Monster.com znovu hacknut

FidoUncle

FidoUncle

28. 1. 2009 00:00

Nedávno jsem slyšel jedno asijské přísloví: “Co se ti stane jednou, nemusí se ti už stát nikdy. Ale co se ti přihodí dvakrát, přijde i potřetí, počtvrté...”.

Reklama

Někteří lidé jsou nepoučitelní. Netuším, zda je to vina administrátorů nebo managementu, který byl k jejich volání po změně technologie hluchý, ale stránky vyhledávače práce Monster.com byly hacknuty už podruhé v krátké době. Poprvé se útočníkům podařilo získat údaje o 1,6mil. uživatelů. Současný druhý pokus byl však ještě úspěšnější. Daty 4,5mil. britů teď disponuje ještě někdo další.

Pracovní server Monster.com znovu hacknut
i Zdroj: PCTuning.cz

Senior vice-president společnosti Monster Patrick Manzo prohlásil: “Zjistili jsme, že k naší databázi bylo neoprávněně přistupováno a jisté kontakty a uživatelská data byla odcizena.” Podle administrátorů se jednalo o prakticky vše, počínaje jmény, adresami, hesly přes telefony a data narození až po různá demografická data. Samotná společnost radí svým zákazníkům aby si co nejrychleji změnili hesla.

Ještě doplním, že společnost Monster.com působí i v naší republice. Takže pokud jste se zajímali i o práci ve Velké Británii, možná o vás někdo další ví víc, než byste chtěli.

Podle TechConnect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama