pravni-bitva-samsung-chce-zakazat-dovoz-iphonu-a-ipadu-do-usa
Apple Novinka Právní bitva: Samsung chce zakázat dovoz iPhonu a iPadu do USA

Právní bitva: Samsung chce zakázat dovoz iPhonu a iPadu do USA

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 6. 2011 11:30 19

Spor mezi dvěma těžkými váhami se dále vyhrocuje. Samsung podal na Apple další žalubu. V ní požaduje zakázat dovoz Apple produktů do USA.

Reklama

Jihokorejská společnost Samsung podala na amerického konkurenta Apple stížnost u americké Komise pro zahraniční obchod (ITC) kvůli údajnému porušení svých dalších patentů. Požaduje v ní, aby se přístroje iPad, iPhone a iPad přestaly dovážet do USA, protože neoprávněně používají několik jeho technologií.

Ve zprávě se hovoří o porušení celkem pěti patentů. Od prvků v uživatelském rozhraní po porušování telekomunikačních norem chcete-li standardů. Samsung v tomto týdnu Apple žaloval u federálního soudu v Delaware.

Kopírování je špatné, tvrdil Apple a podal další žalobu na Samsung

Je jisté, že bude trvat poměrně dlouho, než soud dospěje k rozhodnutí a spor se povleče měsíce, ne-li roky. Napětí mezi oběma společnostmi stoupá každým dnem, a i když jsou stále silnými partnery, dá se čekat, že to je začátek konce silné spolupráce.

S tím, jak se Samsung stává nejvýznamnějším prodejcem telefonů na světě, neváhá tvrději prosazovat a hájit své zájmy. Proti němu ale stojí Apple, jeden z jeho největších obchodních partnerů a především celosvětový lídr v oblasti multimediálních tabletů. iPad je prakticky synonymem tabletu a dlouho tomu nebude jinak.

Celé kauze se věnujeme od začátku. Informace si případně vyhledejte ve starších zprávách.

Právní bitva: Samsung chce zakázat dovoz iPhonu a iPadu do USA
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama