Přenosný ultraširoký monitor vzbuzuje řadu otázek
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Přenosný ultraširoký monitor vzbuzuje řadu otázek

Přenosný ultraširoký monitor vzbuzuje řadu otázek

David Jiránek

David Jiránek

2. 2. 2022 16:15

Hraní na cestách je oblíbené u stále širší skupiny hráčů. Notebooky dnes koupíte výhodněji než stolní počítače a pro telefony je dostupná hned celá řada kvalitních titulů. Právě na tyto zákazníky cílí monitor Lukos.

Reklama

Lukos je ultraširoký monitor s poměrem stran 32:9. Za normálních okolností jsou tyto panely obří. Samsung Odyssey G9 má například 49 palců, na šířku tedy přes 1,1 metru. Lukos je značně menší a přenosnější s úhlopříčkou 14 palců. To z monitoru dělá opravdovou nudli ve své třídě.

Rozlišení 3 840 × 1 100 pixelů je opravdu nevšední. Výrobce využil IPS panel se 100% pokrytím sRGB. Obnovovací frekvence je 60 Hz. Monitor si poradí až se čtveřicí vstupů, které dokáže současně zobrazit vedle sebe. Monitor totiž nabízí dvojici DisplayPortů 1.4, další ve verzi 1.2, dvě HDMI 2.0B, HDMI 1.4 a jedno USB-C. Taková nabídka portů se nenajde ani na zádech lepšího herního monitoru.

Výrobce Lukos obdařil stojanem, který slouží i jako kryt pro přenášení. Monitor má sloužit nejen k hraní, ale i jako sekundární displej k práci. Vměstnáte ho například pod hlavní monitor. Samostatné využití je ovšem k rozměrům a poměru stran otázkou.

Aktuálně je Lukos v Kickstarter kampani za cenu od 419 dolarů. Běžná cena by se měla pohybovat na částce 619 dolarů a masová výroba začne v březnu. První zákazníci by monitor měli obdržet v dubnu letošního roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama