Přídavek pro Resident Evil 4, Banishers až příští rok #HRY - 29. září
i Zdroj: Capcom
Novinka Přídavek pro Resident Evil 4, Banishers až příští rok #HRY - 29. září

Přídavek pro Resident Evil 4, Banishers až příští rok #HRY - 29. září

Martin Zavřel

Martin Zavřel

29. 9. 2023 13:00

Resident Evil 4 remake se dočkal očekávaného přídavku jménem Seperate Ways, který vám připomene, jak skvělá je tahle hra. Černý kůň podzimní sezóny jménem Banishers vzdal boj s konkurencí a vyjde až příští rok.

Reklama

Více než jen jiný úhel pohledu

Resident Evil 4 remake vyšel již v březnu, ale fanoušci žánru na něj stále vzpomínají jako na jednu z nejlepších her letošního roku, navzdory velmi silné konkurenci. Původní hra byla legendární nejen díky unikátnímu zasazení a vyváženému designu úrovní či nepřátel, ale také díky strhujícímu tempu a chytlavému příběhu. Remake tohle všechno obohatil, zremixoval a zabalil do naprosto ohromující grafiky. Nyní jsme se dočkali také remaku oblíbeného přídavku pro hru, formou placeného DLC s názvem “Separate Ways”. V něm se vrátíme prožít události z pohledu jiné postavy, tajemné agentky jménem Ada Wong.

Jak píší naši kolegové v recenzi, přídavek se ohromně povedl. Podobně jako hlavní hra má také několik kapitol, které na sebe skvěle navazují a vyznačují se pestrostí, skvělým spádem a zajímavým příběhem, který funguje o to lépe, že již máme vztah k postavám z hlavní hry (například výrazně vylepšená role Luise). Ada samotná je stylovou tajnou agentkou a využívá kromě jiného například speciální režim vidění, díky kterému v celkově hodně akční hře přibylo pár povedených puzzlů (musíte například pod časovým tlakem vyťukat kombinaci na elektronickému zámku podle toho, jak moc jsou jednotlivá tlačítka “osahaná”). Objeví se také oblíbený zloduch Albert Wesker, který v původní hře moc prostoru nedostal.

Banishers: Ghosts of New Eden až na Valentýna

Letošní rok je mimořádně bohatý na nové hry, kromě jiného nejspíš i proto, že řada z nich se minulý a předminulý rok zdržela kvůli komplikacím při vývoji v souvislosti s epidemickými opatřeními. A jako každý rok, podzimní sezóna je novými hrami mimořádně nacpaná, jak se je vydavatelé snaží dostat na obzvláště lukrativní předvánoční trh, kdy se skoro všeho zboží prodá třikrát více, než po zbytek roku. Navzdory početné konkurenci jsme se ale v redakci velmi těšili na atmosférický dobrodružný horor v hlavní roli s dvojicí manželů, vymítajících duchy.

Tvůrci Banishers: Ghosts of New Eden ale nakonec prohlásili, že plánovaný podzimní termín vzdávají. Jak napsali ve svém oznámení, není to proto, že by hra nebyla hotová nebo ji nestíhali dokončit. Důvodem je vyloženě obava z přílišné koncentrace nových her v těchto měsících a dojem tvůrců, že si jejich hra zaslouží více prostoru v klidnějším období. S ohledem na temně romantickou povahu hry ji tedy odložili na Valentýna příštího roku. Banishers vypráví ponurý příběh manželského páru, vymítajícího démony a duchy v Americe 17. století. Ústřední dvojice v lecčem připomíná manželský pár z filmů Conjuring. Jejich situace je ale o to složitější, že jeden z nich je již sám po smrti. Přečíst si můžete také podrobné dojmy z hraní našich kolegů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama