Příliš drahé? Výroba Apple Vision Pro zpomaluje, na druhou generaci zapomeňte
i Zdroj: Apple
Novinka Příliš drahé? Výroba Apple Vision Pro zpomaluje, na druhou generaci zapomeňte

Příliš drahé? Výroba Apple Vision Pro zpomaluje, na druhou generaci zapomeňte

David Jiránek

David Jiránek

21. 6. 2024 12:35 18

Headset Apple Vision Pro se potýká s problémy. Zájem o prémiový produkt není příliš velký a Apple snižuje výrobu i přes vstup na další trhy. Druhá generace jen tak nedorazí.

Reklama

Brýle Apple Vision Pro jsou u řady uživatelů nedostupným zbožím s cenovkou 3,5 tisíce dolarů, v přepočtu 80 tisíc korun. Za tuto sumu si koupíte více kusů VR brýlí od konkurence. Nativních aplikací pro Vision Pro stále není tolik a využití se tím pádem limituje. Není proto divu, že zájem o brýle opadá, a to až do takové míry, že Apple snižuje výrobu. Ačkoliv Vision Pro dorazí na nové trhy, údajně došlo k 50% snížení dodávky komponent od jednoho z dodavatelů. Další na tom jsou podobně.

Aktuální model Vision Pro netáhne a Apple si je toho evidentně vědom. Podle řady zdrojů se totiž společnost rozhodla zastavit vývoj plnohodnotné druhé verze a směřuje spíše k vývoji levnějšího modelu odvozeného od aktuálního Vision Pro. I zde má ale Apple problémy.

Příliš drahé? Výroba Apple Vision Pro zpomaluje, na druhou generaci zapomeňte
i Zdroj: Apple

Okleštěná verze Vision Pro by měla nabídnout méně kamer, jednodušší design a celkově šetřit na řadě míst a funkcí. Apple ale údajně narazil na problémy s náklady u klíčových komponent, jmenovitě třeba u displeje. Zde se firmě nedaří srazit výrobní náklady dostatečně, aby cena klesla na úroveň nejdražších iPhonů. Tedy na přibližně polovinu ceny Vision Pro.

Levnější verze Vision Pro bychom se mohli dočkat ke konci příštího roku, ale ani toto datum není pevné. Headset na konferenci WWDC obdržel novou verzi operačního systému visionOS. Ani to zřejmě k popularizaci a větší adopci zařízení nepostačí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama