pristi-generace-konzoli-bude-vsazet-na-3d-stereoskopicke-zobrazeni
Novinka Příští generace konzolí bude vsázet na 3D stereoskopické zobrazení

Příští generace konzolí bude vsázet na 3D stereoskopické zobrazení

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

10. 3. 2011 06:00 7

Podle nVidie bude hlavním trendem herních konzolí v budoucnu 3D zobrazení. Dočkáme se opravdového zdokonalení a rozšíření, nebo ta doba bude už pryč?

Reklama

Úspěch 3D zobrazovacích technologií, jako jsou 3D televize, 3D displeje, 3D projektory atd. je minimálně z pohledu výrobců jistý. Jak jinak si vysvětlit vydávání všech produktů, kdy každý druhý je „připraven pro 3D“. Podle posledních zpráv Microsoft teprve začíná hledat lidi, kteří by se podílely na nové herní konzoli Xbox. Konzoli Xbox 360 trvala cesta od návrhu po finální produkt 2 roky, nové generace se tedy můžeme dočkat až někdy v roce 2013. Nebo nás Microsoft překvapí a bude dříve. Nicméně, v tuto dobu již bude v domácnostech pravděpodobně většina zobrazovadel s podporou 3D stereoskopického obrazu. nVidia tak prezentuje budoucnost videoher, „stereoskopické 3D budou součástí budoucích herních konzolí.“ Tomuto tvrzení nahrává i fakt, že Sony, výrobce konzole PlayStation 3, která již 3D stereoskopii umožňuje (ač značně omezenou kvůli nevýkonnosti konzole), vyrábí také právě televize a zaměřuje se hodně na 3D, které tlačí dopředu.

Příští generace konzolí bude vsázet na 3D stereoskopické zobrazení
i Zdroj: PCTuning.cz

Někteří, jako třeba Nintendo, jsou už tak daleko, že mají auto-stereoskopický displej na kapesní konzoli Nintendo 3DS. Jeden trend je tedy pravděpodobně jasný. Co ale bude dál, to ví asi málokdo. Pokud se však bude spoléhat na to, že budou všechny hry v budoucnu ve 3D, musí být v tu dobu hardware (grafická výpočetní část) výkonnější, než varianty pro počítače. To především proto, že 3D si řekne o velké množství výkonu navíc. Stačí se kouknout na výkon dnešních grafických karet po zapnutí nVidia 3D Vision.

Zdroj: XbitLabs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama