Problém s horkým GPU? Tak potřebujete tohle ohromné externí vodní chlazení
i Zdroj: Bykski
Novinka Problém s horkým GPU? Tak potřebujete tohle ohromné externí vodní chlazení

Problém s horkým GPU? Tak potřebujete tohle ohromné externí vodní chlazení

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

28. 11. 2022 18:50 1

Mysleli jste si, že chladiče na nových grafikách RTX 4080 a 4090 jsou veliké? Tento chladič od firmy Bykski zastíní lecjakou PC skříň.

Reklama

S tím jak jsou nové komponenty žravé a žhavé narůstá potřeba opatřit je kvalitním a dostatečným chlazením. Řada grafik RTX 4000 přišla s dosud neviděnými těžkotonážními chladiči, které by klidně posloužily jako základy domu. Ale třeba se vám nelíbí ohromná cihla v PC a chcete vodníka. A rovnou toho největšího. Bykski představilo mohutný externí chladič, který má dost výkonu na to, aby udržel na uzdě jak CPU, tak zároveň až čtyři GPU. Něco takového nenarvete do obyčejné skříně, tudíž chlazení dostalo vlastní case. Rozměry 419 × 488 × 138 mm vskutku nejsou malé a vypadá to jako takový štíhlý miditower.

Využití se najde například v serverech, výpočetních stanicích s několika GPU nad sebou nebo tam, kde hledáte maximální výkon přetaktovaného systému bez tekutého dusíku. Uvnitř chladící kisny sedí celkem devět 120mm ventilátorů a mohutný 46mm široký radiátor z mědi a mosazi. Integrovaná pumpa dokáže prohnat skrz systém 700 litrů za minutu a celkově by tento extrémista měl zvládnout až 2000 W tepla. Vzhledem k tomu, že nejvýkonnější a na krev vyhnané i9-13900K + RTX 4090 žerou kolem 900-1000 W, je tu pro domácí použití ještě „malá“ rezerva. Cena ovšem není lidová, v přepočtu přes 13 000 Kč. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama