Procesory Raptor Lake se prodávají lépe, než Ryzeny 7000
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Procesory Raptor Lake se prodávají lépe, než Ryzeny 7000

Procesory Raptor Lake se prodávají lépe, než Ryzeny 7000

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

1. 11. 2022 19:55 17

Bitva prodejů zuří a zákazník bádá, za co obětovat své těžce vydřené peníze. Intel? AMD? A jak dlouho jedno nebo druhé vydrží?

Reklama

Výdrž platformy je poměrně zásadní otázka, protože s paticí AM4 jste mohli vydržet mnoho let a upgradovat o několik generací. Intel naproti tomu mění sockety jako fusekle a nutil nás měnit desky ob dvě generace. To může být pro mnoho lidí v současné době těžký oříšek k rozlousknutí. Pokud chcete Intel, nynější procesory Raptor Lake jsou konečná, jelikož s další generací nás bude opět čekat změna socketu. AMD však s novým socketem AM5 pravděpodobně vydrží opět řadu let. 

Mohlo by se zdát, že taková situace značně zamává s prodeji, ale kdepak. Žravé, ale výkonné Raptory se ukázaly jako kvalitní nářadí jak pro práci, tak hraní, a prodeje tomu odpovídají. Naopak prodeje Ryzenů postupně klesají. Například na Amazonu byl číslo jedna i5-13600K (nyní čtvrtý), kdežto AMD 7950X je až devatenáctý (pořadí se stále mění). Největší podíl na tom zřejmě budou mít ceny základních desek AM5, které jsou neúnosně drahé. A pouze s DDR5 paměťmi. Naopak Raptora můžete spárovat i s DDR4 a upgrade tak vyjde levněji. Avšak nutno dodat, že koupí Ryzen 7000 nebo Raptor Lake neuděláte chybu ani v jednom případě.

Procesory Raptor Lake se prodávají lépe, než Ryzeny 7000
i Zdroj: Amazon
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama