prodejci-elektronika-vyrazne-podrazi-uz-o-prazdninach
Apple Novinka Prodejci: Elektronika výrazně podraží už o prázdninách

Prodejci: Elektronika výrazně podraží už o prázdninách

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 6. 2015 15:30 18

Ceny elektroniky u tuzemských prodejců už začínají růst kvůli výraznému zdražení dolaru. K citelnému růstu cen by mělo dojít v průběhu letošních prázdnin, kdy budou vyprodány levnější zásoby. Mobilní telefony a počítače tak už brzy podraží o 20 až 30 procent, u televizí to bude ještě více, 30 až 50 procent. Vyplývá to ze zprávy společnosti Kasa.cz.

Reklama

Skokový růst přichází s příchodem nových modelových řad, do kterých už importéři naplno promítají rozdíl mezi dolarem a korunou.

„Elektronika by z kurzových důvodů zdražila už dříve, ale prodejci pořád ještě doprodávají staré zásoby a konkurenční prostředí je nutí pracovat jen s minimální marží,“ dodává mluvčí sítě prodejen Euronics Marek Ingr a konstatuje „Na konci 1. čtvrtletí se nám podařilo skoupit velké zásoby notebooků a televizí, tedy dvou kategorií, které byly nejvíce postiženy zdražením kurzu. Proto by u nás zákazník až do začátku prázdnin neměl zdražení pocítit.“

I přes nutné zvyšování cen tak prodejci očekávají růst prodejů i ve 3. a 4.čtvtletí, a to díky celkovému ekonomickému oživení v ČR. „Na trhu vidíme sílící chuť spotřebitelů utrácet za technické zboží a tím si zvyšovat uživatelský komfort bydlení a trávení volného času,“ poznamenal Ingr.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama