prodeje-netbooku-dramaticky-klesaji-tvrdi-microsoft
Apple Novinka Prodeje netbooků dramaticky klesají, tvrdí Microsoft

Prodeje netbooků dramaticky klesají, tvrdí Microsoft

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 5. 2011 13:00 12

V prvním čtvrtletí 2011 se propadly o vysokých čtyřicet procent. Mohou za to hlavně tablety, které dnes mají dostatek výkonu a pracovat s nimi zvládne každý.

Reklama

Není žádným tajemstvím, že prodeje osobních počítačů roku nebyly počátkem roku 2011 nikterak vysoké. Spíše naopak, což nyní dokládá i zpráva Microsoftu. V ní se uvádí, že celkové prodeje počítačů v prvním čtvrtletí poklesly o osm procent. Způsobila to hlavně poptávka po malých přenosných počítačích neboli netboocích, neboť u nich došlo k poklesu dokonce o alarmujících čtyřicet procent.

Důvodů, proč se tomu tak stalo, je rovnou několik. Microsoft zmiňuje makroekonomický vývoj a rostoucí konkurenci, a to především z řad tabletů jako Apple iPad nebo Galaxy Tab.

Ano, na práci to zatím není, ale na běžnou agendu, tedy vyřizování e-mailů, konzumaci zpráv a organizaci času, to bezesporu stačí. Velkou výhodou je nulová hlučnost, nízká hmotnost a vysoká výdrž na baterku (hlavně v případě řešení Apple). Spotřebitele může u netbooků odradit i poměrně malý výkon, vždyť od roku 2008 se k lepšímu změnil jen kosmeticky; ani přes záplavu modelů XYZ a mediální masáž nejsou hloupí.

Microsoftu se v prvním čtvrtletí, které končilo 31. března, ale dařilo. I nadále se dobře prodává operační systém Windows 7, výborně si vede i kancelářská sada Office. Čistý zisk společnosti dosáhl 5,23 miliardy dolarů, přepočtem na akcii 61 centů.

Prodeje netbooků dramaticky klesají, tvrdí Microsoft
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Xbit-Labs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama