profesionalni-chromebook-realitou-vyvinul-ho-dell-spolecne-s-googlem
Novinka Profesionální Chromebook realitou. Vyvinul ho Dell společně s Googlem

Profesionální Chromebook realitou. Vyvinul ho Dell společně s Googlem

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

16. 8. 2015 11:30 9

Společnost Dell oznámila, že ve spolupráci s firmou Google vyvinula nový Chromebook 13, což je 13,3" notebook s OS Chrome zaměřený na profesionální použití. 

Reklama

Chromebook je totiž vybaven překvapivě výkonným hardwarem. Na výběr bude z několika procesorů 5. generace Intel Celeron, Core i3 a Core i5, kterým může sekundovat až 8 GB operačních pamětí. Displej Chromebooku je 13,3" s rozlišením 1920 × 1080 pixelů. Založený je na panelu typu IPS, díky čemuž by měly být zajištěny dobré pozorovací úhly a slušná barevná reprodukce. Na výběr bude verze s dotykovým displejem se sklem Gorilla Glass NBT nebo normálním matným displejem. 

Profesionální Chromebook realitou. Vyvinul ho Dell společně s Googlem
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Výrobce se chlubí také tím, že na těle Chromebooku využil prvotřídní materiály. Například zadní část krytu je vyrobena z uhlíkových vláken, opěrka ruky ze slitiny hořčíku a zbytek šasi je tvořený z hliníku. Mezi další výbavu se řadí třeba podsvícená klávesnice, vysoce přesný touchpad či HD webová kamera. Dell své nové zařízení vybavil také sadou profesionálních nástrojů jako je třeba VPN aplikace Dell SonicWALL Mobile Connect či virtualizační nástroj Dell Wyse vWorkspace. 

Profesionální Chromebook realitou. Vyvinul ho Dell společně s Googlem
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Notebook se pochlubí také velice solidní výdrží baterie. Na jedno nabití by měl akumulátor Chromebook udržet v chodu až dvanáct hodin. Předinstalovaným operačním systémem je samozřejmě Chrome OS. Snad díky tomu má zařízení relativně nízkou cenou začínající na 399 dolarech (9 700 Kč). V USA se začne Dell Chromebook 13 prodávat už 17. září. Do Evropy by pak měl zamířit začátkem října. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama