prohlednete-si-srovnani-pcb-geforce-gtx-1080-ti-a-titan-x-pacal
Novinka Prohlédněte si srovnání PCB GeForce GTX 1080 Ti a Titan X Pacal

Prohlédněte si srovnání PCB GeForce GTX 1080 Ti a Titan X Pacal

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

7. 3. 2017 16:45 25

Nová grafická karta GeForce GTX 1080 Ti sice vychází ze stejného GPU jako její starší sourozenec Titan X Pascal, nicméně její výbava je do jisté míry odlišná a liší se tak i samotná deska tištěných spojů a její komponenty. 

Reklama

Na snímku níže si můžete prohlédnout rozdíl mezi oběma referenčními kartami. Umístění samotného GPU GP102 je prakticky stejné. Nejviditelnějším rozdílem mezi oběma modely je tedy zejména to, že novinka na sobě nese pouze 11 paměťových čipů namísto 12 implementovaných u Titan X Pascal. Zúžena byla také sběrnice pamětí z původních 384 na 352 bitů, což ale nemá vliv na propustnost, která je u GTX 1080 Ti dokonce vyšší. Inovované paměti GDDR5X na GTX 1080 Ti navíc běží na vyšším taktu. 

Prohlédněte si srovnání PCB GeForce GTX 1080 Ti a Titan X Pacal
i Zdroj: PCTuning.cz

Dalším velice zásadním rozdílem mezi oběma kartami je to, že GTX 1080 TI využívá nový návrh 7fázové napájecí kaskády 2x dual-FET. To v podstatě znamená, že Nvidia přidala další sadu MOSFET a kondenzátorů, čímž snížila zátěž na jednotlivé MOSFET. To má samozřejmě příznivý vliv na zahřívání VRM a otevírá možnosti vyššího přetaktování bez rizika přehřátí. Vylepšena byla prý také teplovodivá vrstva na samotném GPU. 

Prohlédněte si srovnání PCB GeForce GTX 1080 Ti a Titan X Pacal
i Zdroj: PCTuning.cz

Vylepšen, nebo spíše pozměněn byl i zadní panel, na němž přibily otvory, na úkor odebrání konektoru DVI. GeForce GTX 1080 Ti zamíří na pulty obchodů koncem tohoto měsíce za cenu 699 dolarů. U nás tedy za 22 500 Kč.

Zdroj: techPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama