provozni-zisk-toshiby-prekonal-odhady-analytiku
Novinka Provozní zisk Toshiby překonal odhady analytiků

Provozní zisk Toshiby překonal odhady analytiků

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 11. 2019 19:00

Toshiba vykázala ve druhém čtvrtletí svého fiskálního roku čistou ztrátu, ale její provozní zisk překonal odhady analytiků. Japonská společnost, známá výrobou různé elektroniky včetně přenosných počítačů, zároveň oznámila, že odkoupí tři ze svých dceřiných firem kótovaných na burze, protože se už vyrovnala s účetním skandálem a s krizí řízení.

Reklama

Čistá ztráta Toshiby za tři měsíce do konce září dosáhla 4,92 miliardy jenů (40,92 milionu eur), zatímco loni ve stejném období společnost měla čistý příjem 65,41 miliardy jenů. Provozní zisk v uplynulém čtvrtletí ale vzrostl na 44,23 miliardy jenů z 6,25 miliardy jenů v minulém roce. Sluší se podotknout, že analytici očekávali zisk na úrovni 25,97 miliardy jenů.

Tržby a ostatní příjmy se ve druhém čtvrtletí společnosti snížily na 898,24 miliardy jenů z loňských 935,68 miliardy jenů. Ve zprávě určené investorům potvrdila Toshiba také svou předpověď zisku za celý finanční rok, která končí v březnu 2020. Loni zisk činil 35,4 milionu jenů, ale letos už by měl narůst na 140 miliard jenů.

Provozní zisk Toshiby překonal odhady analytiků
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama