prvni-bezdratova-nabijecka-od-sony-ma-akumulator-s-kapacitou-5000-mah
Novinka První bezdrátová nabíječka od Sony má akumulátor s kapacitou 5000 mAh

První bezdrátová nabíječka od Sony má akumulátor s kapacitou 5000 mAh

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

31. 3. 2014 08:00 9

Většina nabíječek musí být neustále připojena do elektrické sítě, což ale neplatí pro nový počin od společnosti Sony, kterým je bezdrátová nabíječka vydaná pod názvem Sony CP-W5.

Reklama

Jedná se o první bezdrátovou nabíječku, kterou kdy Sony vytvořilo, proto by se dalo očekávat, že společnost začne s méně ambiciózním zařízením a postupně vyvine nějaký lepší model. Sony se místo toho rozhodlo začít s velkou parádou a vyvinulo bezdrátovou nabíječku, která je dokonce vybavena vlastním akumulátorem se slušnou kapacitou. 

První bezdrátová nabíječka od Sony má akumulátor s kapacitou 5000 mAh
i Zdroj: PCTuning.cz

Díky tomu lze nabíječku přenášet a použít jí i na cestách například k dobíjení vašeho chytrého telefonu (popřípadě tabletu) prakticky kdekoliv, bez nutnosti připojení do zásuvky. Poskytovaný výstupní proud nabíječky se liší v závislosti na tom, zda je připojena do zásuvky či nikoliv. Při připojení CP-W5 do zásuvky poskytuje nabíječka výstupní proud 1,5 A, zatímco při chodu na baterii je vaše zařízení nabíjeno 1 ampér. Nutno dodat, že kapacita akumulátoru činí 5000 mAh, což umožňuje několikrát dobýt většinu chytrých telefonů, bez nutnosti dobíjení nabíječky. 

Prodej nabíječky by měl začít již během příštího měsíce, přičemž cenu zatím Sony neodhalilo. Ale pozor, podporovány jsou pouze zařízení, které mají podporu indukčního napájení standardu Qi. Před koupí se tedy budete muset ujistit, že právě vaše zařízení tento standard podporuje. 

Zdroj: Softpedia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama