prvni-snimek-nadchazejici-zakladni-desky-x99-gaming-g1-od-gigabyte-odhalen
Novinka První snímek nadcházející základní desky X99 Gaming G1 od Gigabyte odhalen

První snímek nadcházející základní desky X99 Gaming G1 od Gigabyte odhalen

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

11. 8. 2014 13:00 7

Na internetu se objevila první fotografie chystané herní základní desky od Gigabyte založené na čipové sadě Intel X99 s paticí LGA2011-3.

Reklama

Jedná se o model X99 Gaming G1, který je určen zejména hráčům a má tradiční formát ATX. Patice LGA2011-3 slouží k připojení procesorů Intel Core i7 z řady "Haswell-E". Samotná deska využívá pro napájení 24pinový ATX konektor v kombinaci s 8pinovým EPS konektorem. O napájení CPU se potom stará 8fázové VRM.

Patice procesoru je přímo propojena s osmi DIMM sloty, do nichž bude možné umístit operační paměti nového standardu DDR4 s kapacitou až 64 GB. Podporováno je tedy zapojení quad-channel. Zejména velice nároční hráči ocení čtveřici stolů PCI-Express 3.0 x16, do nichž lze přidělat až čtyři grafické karty propojené do konfigurace SLI či CrossFireX.  

První snímek nadcházející základní desky X99 Gaming G1 od Gigabyte odhalen
i Zdroj: PCTuning.cz

 

K připojení pevných disků a SSD poslouží deset tradičních portů SATA III (6 Gb/s), jeden port SATA-Express s rychlostí až 10 Gb/s a SSD slot M.2. Pro hráče je určena také síťová karta Qualcomm Killer E2200, která spravuje gigabitový ethernetový port a bezdrátové moduly Wi-Fi a Bluetooth 4.0. Reprodukci zvuku zajišťuje audio řešení Sound Core3D se stíněním EMI a vyměnitelným zesilovačem. 

Cena ani další specifikace prozatím známy nejsou. Na trh by X99 Gaming G1 měla dorazit během září společně s ostatními deskami s čipsetem X99.

Zdroj: Gigabyte Tech Daily

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama