prvni-snimek-nadchazejici-zakladni-desky-x99-gaming-g1-od-gigabyte-odhalen
Novinka První snímek nadcházející základní desky X99 Gaming G1 od Gigabyte odhalen

První snímek nadcházející základní desky X99 Gaming G1 od Gigabyte odhalen

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

7

Na internetu se objevila první fotografie chystané herní základní desky od Gigabyte založené na čipové sadě Intel X99 s paticí LGA2011-3.

Reklama

Jedná se o model X99 Gaming G1, který je určen zejména hráčům a má tradiční formát ATX. Patice LGA2011-3 slouží k připojení procesorů Intel Core i7 z řady "Haswell-E". Samotná deska využívá pro napájení 24pinový ATX konektor v kombinaci s 8pinovým EPS konektorem. O napájení CPU se potom stará 8fázové VRM.

Patice procesoru je přímo propojena s osmi DIMM sloty, do nichž bude možné umístit operační paměti nového standardu DDR4 s kapacitou až 64 GB. Podporováno je tedy zapojení quad-channel. Zejména velice nároční hráči ocení čtveřici stolů PCI-Express 3.0 x16, do nichž lze přidělat až čtyři grafické karty propojené do konfigurace SLI či CrossFireX.  

První snímek nadcházející základní desky X99 Gaming G1 od Gigabyte odhalen
i Zdroj: PCTuning.cz

 

K připojení pevných disků a SSD poslouží deset tradičních portů SATA III (6 Gb/s), jeden port SATA-Express s rychlostí až 10 Gb/s a SSD slot M.2. Pro hráče je určena také síťová karta Qualcomm Killer E2200, která spravuje gigabitový ethernetový port a bezdrátové moduly Wi-Fi a Bluetooth 4.0. Reprodukci zvuku zajišťuje audio řešení Sound Core3D se stíněním EMI a vyměnitelným zesilovačem. 

Cena ani další specifikace prozatím známy nejsou. Na trh by X99 Gaming G1 měla dorazit během září společně s ostatními deskami s čipsetem X99.

Zdroj: Gigabyte Tech Daily

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama