qimonda-ma-problemy
Novinka Qimonda má problémy

Qimonda má problémy

FidoUncle

FidoUncle

6

Na rozdíl od výrobců procesorů nebo grafických čipů je producentů pamětí je stále spousta. Některým z nich však pozvolna dochází dech. Qimonda je bohužel jedním z nich.

Reklama

Problémem, který v současnosti vedení Qimondy trápí asi nejvíce jsou jejich akcie. Současná cena za jednu akcii je 0,12USD. A to je zlé, protože pravidla burzy New York Stock Exchange(NYSE) jasně říkají, že podílové listy se musí obchodovat alespoň za 1USD a v případě, že se pohybují pod touto hranicí déle než jeden měsíc, mohou být z obchodování staženy. A od konce září, kdy jejich cena klesla pod jeden dollar, už uplynulo více než 30 dní.

Qimonda má problémy
i Zdroj: PCTuning.cz

Qimonda teď bude muset informovat NYSE o plánu, jak vrátit investorům důvěru ve společnost a tím zvýšit hodnotu svých cenných papírů. Toho musí dosáhnout během následujících šesti měsíců, jinak bude Qimonda stažena z obchodování definitivně.

Konkurenti Qimondy očekávají, že společnost již nebude na trhu příliš dlouho. Qimonda prý ztratila příliš mnoho peněz a její majoritní vlastník, Infineon, se také netváří, že by svou dceřinou společnost chtěl nějak více podpořit. A zdá se, že ani úspěšné paměti standardu GDDR5, na které se společnost zaměřila nenesou tolik, kolik by firma potřebovala.

Kdo ví, třeba se najde pár hodných strýčků z arabského světa, kteří zkusí štěstí i na poli pamětí. Společnost nápady i produkty má, ale peněz na další financování sama sebe již tolik ne.

Podle Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama