qualcomm-odhalil-plan-pro-2-pololeti-letosniho-roku-v-nemz-je-i-soc-snapdragon-820
Novinka Qualcomm odhalil plán pro 2. pololetí letošního roku, v němž je i SoC Snapdragon 820

Qualcomm odhalil plán pro 2. pololetí letošního roku, v němž je i SoC Snapdragon 820

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

22. 1. 2015 06:00

Společnost Qualcomm odhalila plán nadcházejících procesorů na druhé pololetí letošního roku, v němž se objevilo také nadcházející SoC Snapdragon 820.

Reklama

Známý výrobce polovodičů by podle tohoto plánu měl během tohoto roku představit půl tuctu nových mobilních procesorů včetně nástupce očekávaného modelu Snapdragon 810, kterým by se měl stát čipset Snapdragon 820. Podle uniklých snímků bude tato vlajková loď vyráběná 14nm FinFET výrobním procesem a nabídne osm jader. Bude se jednat o osm doposud nespecifikovaný výkonných jader "TS2". Mělo by se pravděpodobně jednat o nová 64bitová procesorová jádra, která bude vyrábět sám Qualcomm. Využitý grafický čip by měl být Adreno 530. Chybět by neměla ani možnost připojení pamětí typu LPDDR4 a podpora připojení ke LTE sítím kategorie 10. 

Qualcomm odhalil plán pro 2. pololetí letošního roku, v němž je i SoC Snapdragon 820
i Zdroj: PCTuning.cz

Velice podobné specifikace by pak měl mít také nižší model označený jako Snapdragon 815. SoC bude také osmijádrové, ale bude využívat čtyři jádra označená jako "TS1i" a čtyři jádra "TS1" v konfiguraci big.LITTLE. Součástí čipsetu bude také slabší grafický čip. Konkrétně by mělo jít o Adreno 450. Odhalené byly také specifikace dalších dvou slabších osmijádrových SoC označených číslovkami 625 a 629. U nich není zcela jasné, jaká procesorová jádra budou využívat, nicméně grafický výkon by mělo zajišťovat GPU Adreno 418. I zde bude podporováno připojení pamětí typu LPDDR4 a možnost připojení k LTE-A sítím kategorie 10. 

Prakticky stejné specifikace bude mít také čtyřjádrové SoC Snapdragon 620, které bude využívat stejný grafický čip, ale bude založené na architektuře "Taipan" a umožňovat připojení pamětí typu LPDDR3. Posledním "osmijádrem" od Qualcommu by se měl v příštím roce stát model Snapdragon 616, který se však bude skládat z osmi jader Cortex A53 s taktem mezi 1,8 a 2,2 GHz. Součástí čipsetu bude také GPU Adreno 408 a podporovány budou pouze sítě 4G LTE kategorie 6. Tento procesor bude postaven na stávajícím 28nm výrobním procesu.

Qualcomm odhalil plán pro 2. pololetí letošního roku, v němž je i SoC Snapdragon 820
i Zdroj: PCTuning.cz

Tyto informace však berte s rezervou, protože prozatím nejsou potvrzené výrobcem. 

Zdroj: PhoneArena

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama