Qualcomm spolupracuje se Samsungem a Googlem na vývoji chytrých brýlí
i Zdroj: Vygenerováno pomocí Copilot AI
Novinka Qualcomm spolupracuje se Samsungem a Googlem na vývoji chytrých brýlí

Qualcomm spolupracuje se Samsungem a Googlem na vývoji chytrých brýlí

David Švrček

David Švrček

1

Qualcomm, Samsung a Google spojili síly pro vývoj chytrých brýlí s rozšířenou realitou. Vypadat mají jako běžné brýle, mají se stát každodenní součástí života.

Reklama

V únoru 2023 Qualcomm oznámil spolupráci se Samsungem a Googlem na vývoji chytrých brýlí, které propojí virtuální a rozšířenou realitu. Generální ředitel Qualcommu Cristiano Amon v nedávném rozhovoru odhalil, že brýle budou navrženy pro práci s chytrými telefony a nabídnou uživatelům skvělé funkce díky kombinaci AI a cloudových technologií.

Chytré brýle Ray-Ban x Meta
i Zdroj: Ray-Ban
Chytré brýle Ray-Ban x Meta

Amon věří, že tyto brýle se stanou běžnou součástí každodenního života. Qualcomm se zaměřuje na vývoj lehkých a stylových zařízení, která se od běžných brýlí téměř neliší. Základem nového produktu bude čip Snapdragon AR1 Gen 1, navržený přímo pro tento typ brýlí speciálně akcelerovaný pro AI.

Brýle Apple Vision Pro
i Zdroj: Apple
Brýle Apple Vision Pro

Na rozdíl od těžkých a drahých zařízení, jako je Apple Vision Pro, chce Qualcomm nabídnout cenově dostupné, elegantní brýle, které jsou stále připojené k chytrému telefonu. Klíčovou roli v těchto brýlích budou hrát algoritmy umělé inteligence, které poběží jak lokálně na brýlích a smartphonu, tak v cloudu. Vize Qualcommu je podobná, jako vize Mety s Ray-Ban - tedy vyvinout chytré brýle, které nebudou k rozeznání od těch běžných. Lidé tak nebudou vypadat “bizarně” (třeba jako v Apple Vision Pro) a AR brýle se stanou běžnou součástí života.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama