radeony-hd-7000-pry-podporuji-pcie-3-0-tvrdi-turecky-magazin
Novinka Radeony HD 7000 prý podporují PCIe 3.0, tvrdí turecký magazín

Radeony HD 7000 prý podporují PCIe 3.0, tvrdí turecký magazín

Mirek Kočí

Mirek Kočí

29. 7. 2011 17:10 21

Nadcházející generace grafik výrobce AMD je údajně kompatibilní se sběrnicí PCIe 3.0. Hlavní výhodou tohoto standardu je znovu prakticky dvojnásobná propustnost jedné linky proti předchozí generaci.

Reklama

Hlad po romantických přeslazených telenovelách není tak velký, jak se turecký web DonanimHaber domnívá, leč i nadále nám servíruje nové a dosud nepotvrzené informace.

Tentokrát se „drby“ týkají příští generace grafických karet AMD Radeon HD 7000, která má prý být kompatibilní se sběrnicí PCIe 3.0. Pokud jste dočetli až sem, tak nemusíte propadat panice, neboť jak jistě víte, standard je zpětně slučitelný se staršími základními deskami.

Turci se odvolávají na MSI, které potvrdilo, že jeho model Z68A-GD80 s čipsetem Intel Z68 bude podporovat PCIe 3.0 stejně jako na informace dalších výrobců a také na to, že koncem roku budou dostupné základní desky s čipsetem X79.

Největší výhodou nového standardu, který byl dokončen již v listopadu 2010, je prakticky dvojnásobná propustnost jedné linky oproti předchozí generaci PCIe. Rychlost povýšila na 8 GT/s a použito bylo kódování 128b/130b. U předchozí generace je kódování 8b/10b.

Co se týče Radeonů HD 7000, tak se zatím ví, že budou vyráběny 28nm technologií a v prodeji se objeví počátkem příštího roku. Přestože se zpočátku hovořilo o konci 2011, nakonec dojde k menšímu zpoždění. První jádra Southern Islands začnou padat z linek společnosti TSMC, později se k ní přidá i GlobalFoundries.

Radeony HD 7000 prý podporují PCIe 3.0, tvrdí turecký magazín
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Bit-tech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama