Rendery chystaného Google Pixel 9 Pro unikají, známe i část specifikací
i Zdroj: OnLeaks x MySmartPrice
Novinka Rendery chystaného Google Pixel 9 Pro unikají, známe i část specifikací

Rendery chystaného Google Pixel 9 Pro unikají, známe i část specifikací

David Švrček

David Švrček

24. 1. 2024 11:34 1

Známý leaker OnLeaks ve spolupráci s mysmartprice.com vykresluje CAD rendery chystané vlajkové lodi Google Pixel 9 Pro založené na únicích. Víme i část specifikací, které tato vlajka nabídne.

Reklama

Smartphony Pixel, společnosti Google, se po dlouhých létech opomíjení a nezájmu o inovace ze strany Google, dostávají na světlo světa ve stále lepším a lepším kabátě. Vše odstartovalo řadou Pixel 6, která jako první v sobě nesla procesor vyvíjený výrobcem, Google Tensor. Samotné telefony jsou oblíbené hlavně pro svůj čistý Android, který by měl být na těchto telefonech nejlépe optimalizovanou verzí sebe sama se spoustou AI chytrých funkcí navíc.

Z renderů OnLeaks je patrné, že se lehce upraví designová linka zadního modulu fotoaparátů na tvar jakési “pilulky”, která zůstane ze zad masivně vystouplá. V modulu fotoaparátů vidíme tři čočky, kromě standardního a širokoúhlého snímače bude letošní Pixel vybaven také periskopickým teleobjektivem s proměnlivou clonou.

CAD rendery Pixelu 9 Pro
i Zdroj: OnLeaks x MySmartPrice
CAD rendery Pixelu 9 Pro

Dále vidíme, že Google po vzoru svých konkurentů telefon více narovná, tudíž ani záda, ani displej nebudou zaobleny. Z renderů také vyplývá že se nezmění pro Pixel typická pozice tlačítka hlasitosti a zapínání, kdy jsou tato tlačítka oproti jiným Android smartphonům prohozena. Pro model by měl navíc letos přijít s menší úhlopříčkou displeje, z 6,7" na 6,5",což je rozhodně vítaná změna. Zůží se také rámečky kolem displeje, pro které byly v minulosti telefony Pixel často kritizovány. 

Spekuluje se také, že telefon dostane upraveného AI Google asistenta s názvem Google Pixie. O chod telefonu se má starat nová generace procesoru Google Tensor G4, který bude založený na architektuře Samsung 4LPP+. Na této architektuře běží zatím jen nový vlajkový Exynos 2400 v Galaxy S24, který se ukázal v prvních testech jako schopná konkurence pro vlajkové čipy Qualcomm Snapdragon. Představení nových Pixelů se dočkáme nejspíše koncem letošního roku. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama