renice-technology-rozsiril-nabidku-miniaturnich-ssd-do-kapacity-240-gb
Novinka Renice Technology rozšířil nabídku miniaturních SSD do kapacity 240 GB

Renice Technology rozšířil nabídku miniaturních SSD do kapacity 240 GB

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

9. 4. 2012 06:00

Nové disky mají řadič SandForce, díky kterému dokážou dosáhnout přenosových rychlostí téměř 300 MB/s. Jsou navíc velice odolné a to v teplotách -40 až 85 °C.

Reklama

SSD disky malých rozměrů se hodí zejména do menších notebooků nebo jako kombinace ke klasickému disku například pro operační systém. Největším problémem jsou ale malé kapacity těchto disků. Dalším využitím je například Intel Smart Response technology, která využívá SSD jako velkou vyrovnávací paměť a některé které základní desky jsou vybaveny mSATA slotem pro tyto malé disky.

Renice Technology rozšířil nabídku miniaturních SSD do kapacity 240 GB
i Zdroj: PCTuning.cz

Výrobce Renice aktualizoval svoji řadu SSD s rozhraním mSATA, které nyní nabízí kapacitu až 240 GB. Renice X3 jsou disky s rozměry 50,35 × 30 × 3,46 mm a váží 6 gramů. Nové SSD používají řadiče SandForce a MLC NAND flashové čipy. Tím dosahuje rychlostí 285 MB/s při čtení a 275 MB/s při zápisu. Díky vysokému rozmezí pracovních teplot, od -40 do 85 °C, mohou být použity i v zařízeních do extrémních podmínek. Nabízeny budou v kapacitách od 25 do 240 GB. výrobce Renice chce navíc ve třetím čtvrtletí jejich vlastní řadič pro SSD.

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama