rosewill-rk-9100-klavesnice-s-mechanickymi-tlacitky-a-podsvicenim
Novinka Rosewill RK-9100 - klávesnice s mechanickými tlačítky a podsvícením

Rosewill RK-9100 - klávesnice s mechanickými tlačítky a podsvícením

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

11. 9. 2012 12:00 10

Pokud nevíte co to je klávesnice s mechanickými tlačítky pak vězte, že se jedná o starou dobrou technologii, která dává pisateli tu správnou zpětnou vazbu s charakteristickým cvaknutím. Rosewill k tomu ještě přidal podsvícení popisků kláves a propůjčil jí tak modernější vzhled. 

Reklama

 Rosewill RK-9100 má klasický layout kláves. Staromilcům zkazí radost pouze malý enter, zbytečně velký backspace, klávesa s lomítkem na špatném místě a možná také tlačítko FN. To je ale nutné zlo proto, aby se dal jednoduše ovládat například zvuk.

Rosewill RK-9100 - klávesnice s mechanickými tlačítky a podsvícením
i Zdroj: PCTuning.cz

RK-9100 je dostupná ve dvou variantách - jedna má switche (vlastní spínače pod tlačítky) Cherry MX Blue a ta druhá Cherry MX Brown. Ty se liší velikostí tlaku nutného ke zmáčknutí a intenzitou cvaknutí. Jak lze vidět na obrázku, hegemonie modrého podsvícení je narušena zelenou barvou na Caps, Scroll a Num-Lock klávesách.

Máte na výběr, zda si zapnete podsvícení celé klávesnice, vypnete podsvícení numerického bloku, necháte si zapnuté diody na WSAD a kurzorových klávesách anebo jestli podsvícení vypnete úplně. Máte na výběr také ze čtyř intenzit svítivosti.

Naráz lze zmáčknout až šest kláves. K počítači se Rosewill RK-9100 připojuje pomocí pozlaceného USB konektoru.

Zdroj: techpowerup

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama