samsung-hodla-na-veletrhu-ces-predstavit-svoje-prvni-microled-displeje
Novinka Samsung hodlá na veletrhu CES představit svoje první MicroLED displeje

Samsung hodlá na veletrhu CES představit svoje první MicroLED displeje

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

27. 11. 2017 15:30 1

Samsung je jedním z předních inovátorů v oblasti displejů. V roce 2015 přišel s displeji typu OLED a loňský a letošní rok se nesl v duchu technologie quantum-dot (QLED). Pro příští rok ale již má téměř připravenu přelomovou technologii nazvanou MicroLED.

Reklama

První implementaci této technologie chce přitom představit již na mezinárodním veletrhu spotřební elektroniky CES 2018 začátkem příštího roku a to ve formě 150" televizoru se 4K Ultra HD rozlišením. MicroLED panel by měl oproti současným panelům výrazně menší plochu jednotlivých zobrazovacích prvků. Současné LED diody totiž již nejde příliš zmenšit, což by měla nová technologie vyřešit.

Samsung hodlá na veletrhu CES představit svoje první MicroLED displeje
i Zdroj: PCTuning.cz

Díky tomu, že budou MicroLED využívat prvky LED s pevným skupenstvím navázané na křemíkový substrát (obdobně jako moderní polovodičové čipy), mohou být mnohem menší (100 μm) a na rozdíl od OLED jim nehrozí vypálení a netrpí delší dobou pro zobrazení snímků. Navíc mají výrazně nižší spotřebu. Další výhodou je mnohem vyšší hustota pixelů a tudíž jemnější obraz s vyšším dosažitelným rozlišením. 

První implementaci technologie Samsung sice představí na televizoru, nicméně počítá i s budoucím nasazením u chytrých telefonů a dalších zařízení. Hlavní konkurencí je v této oblasti samozřejmě Apple, který již navázal spolupráci s TSMC na vývoji vlastních MicroLED panelů. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama