samsung-je-lidrem-trhu-loni-v-cesku-prodal-900-tisic-mobilu-a-93-tisic-hodinek-a-sluchatek
Novinka Samsung je lídrem trhu, loni v Česku prodal 900 tisíc mobilů a 93 tisíc hodinek a sluchátek

Samsung je lídrem trhu, loni v Česku prodal 900 tisíc mobilů a 93 tisíc hodinek a sluchátek

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 4. 2020 18:37

Pozici lídra v prodeji mobilních telefonů na českém trhu potvrdila i v loňském roce společnost Samsung. Češi loni nakoupili rekordních 900 tisíc smartphonů této značky, což je nejvíce ze všech na trhu. Samsung v tuzemsku prodal také 93 tisíc kusů nositelné elektroniky jako jsou chytré hodinky, náramky a sluchátka.

Reklama

„Držet pozici lídra trhu je těžší, než na ni útočit. Jsme rádi, že se Samsungu svým inovativním přístupem daří přesvědčovat uživatele, že nabízí opravdu to nejlepší, co je v současné době v oblasti smartphonů na trhu,“ řekl Tomáš Balík, ředitel divize mobilních zařízení společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak.

Trendy v mobilních telefonech a nositelné elektronice

Prémiové smartphony řady Galaxy S10 zaznamenamenaly o 33 % vyšší prodeje něž předloňské modely Galaxy S9. Samsung zaznamenal výrazný zájem o skládací smartphony, které jako první uvedl na trh na sklonku loňského roku v podobě modelu Galaxy Fold. Letos k němu přibyl i „véčkový“ model Galaxy Z Flip.

Výrobce rovněž letos výrazněji saturoval trh zařízeními vybavenými technologií 5G. Postupně rozšiřuje také vybavenost smartphonů několika různými typy objektivů fotoaparátů (Zoom, Wide, UltraWide a Macro), zejména pak u letošní prémiové řady Galaxy S20. Dalším významným a rychle roustoucím segmentem v oblasti mobilních zařízení jsou chytré hodinky. Zvyšuje se zájem o bezkontaktní platby pomocí hodinek a hitem jsou také fitness funkce.

Samsung je lídrem trhu, loni v Česku prodal 900 tisíc mobilů a 93 tisíc hodinek a sluchátek
i Zdroj: PCTuning.cz

Jaká mobilní zařízení se prodávala nejvíce?

Vůbec nejprodávanějším prémiovým smartphonem Samsungu na českém trhu se loni stal model Galaxy S10e, následovaný nejvyšším prémiovým modelem Galaxy S10+. Ze střední třídy smartphonů Samsungu uživatelé loni nejvíce nakupovali Galaxy A40 a Galaxy A50. Nejžádanějším tabletem z prémiové řady Samsungu se loni na tuzemském trhu stal Galaxy Tab S5e a poté Galaxy Tab S6. Mezi tablety střední třídy byl nejžádanější Tab A 10.1. Nositelné elektronice vévodily chytré náramky Galaxy Fit e a poté chytré hodinky Galaxy Watch 46mm a Galaxy Watch Active2.

Samsung je lídrem trhu, loni v Česku prodal 900 tisíc mobilů a 93 tisíc hodinek a sluchátek
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Nejprodávanější mobilní produkty Samsungu v ČR v roce 2019

Mobilní telefony

  • Premium: Galaxy S10e, Galaxy S10+
  • Střední třída: Galaxy A40, Galaxy A50

Tablety

  • Premium: Galaxy Tab S5e, Galaxy Tab S6
  • Střední třída: Galaxy Tab A 10.1

Chytré hodinky a náramky

  • Galaxy Fit e, Galaxy Watch 46 mm, Galaxy Watch Active2
  • Sluchátka
  • Galaxy Buds
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama