Samsung nachytán na švestkách – jejich televize při testu podvádí
i Zdroj: depositphotos
Novinka Samsung nachytán na švestkách – jejich televize při testu podvádí

Samsung nachytán na švestkách – jejich televize při testu podvádí

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

16. 6. 2022 19:50 3

No tak hoši, máte tohle zapotřebí?

Reklama

Samsung je velká, osvědčená a tak nějak kvalitní firma s dobrým renomé. Jenže ani ta se nestydí trochu si produkty vylepšit podvodem. Dva na sobě nezávislé testy odhalily, že televize detekuje použití testovacích nástrojů a poté upraví barvy a svítivost a to až o 80%. Youtube kanál HDTVTest testoval model S95B QD-OLED a stránka FlatpanelsHD zase QN95B Neo QLED. V obou případech se televize chovaly jako zbabělý cheater. 

Podle FlatpanelsHD nemůže televize vydržet upravenou svítivou nálož dlouhodobě bez poškození panelu. Oba testeři, jež televize zkoumali, vyzráli na podvodné praktiky analýzou deseti, respektive devíti procent obrazovky. Tím obešli skrytý algoritmus a získali přesné měření. 

Samsung pochopitelně prohlásil (a adresoval magazínu The Register), že televize žádné takové čáry nemá a nedělá. Obraz je vždy na každé části a velikosti přesný a maximální svit panel nijak neohrozí. To poněkud kontrastuje s prohlášením Samsung South Korea mířeným pro FlatpanelsHD, že poskytne update, aby obraz a jas byl konzistentní ve všech případech. 

Připomeňme, že Samsung byl obviněn z cheatování v benchmarcích už v roce 2013 s telefonem Galaxy Note 3 a později s Note 4.

zdroj: techspot

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama