samsung-odhalil-nove-pameti-gddr6-a-8tb-ngsff-ssd
Novinka Samsung odhalil nové paměti GDDR6 a 8TB NGSFF SSD

Samsung odhalil nové paměti GDDR6 a 8TB NGSFF SSD

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

13. 11. 2017 16:00

Jihokorejský technologický gigant Samsung odhalil několik připravovaných produktů a technologií, mezi nimiž se mimo jiné objevily přelomové novinky z oblasti pamětí. 

Reklama

V první řadě zejména hardwarové nadšence jistě nadchne zpráva, že Samsung pracuje na 16Gb pamětech typu GDDR6. Doposud nejrychlejší a nejúspornější DRAM paměti pro další generaci zařízení se mají pochlubit schopností zpracování obrazu a videa rychlostí 16 Gb/s a 64GB/s propustností. Přeneseně lze tuto rychlost připodobnit k přenosu 12 DVD s Full HD rozlišením (5 GB dat) za sekundu. Nové DRAM navíc mohou pracovat na nízkém napětí 1,35 V. Což je o poznání méně oproti současným grafickým pamětem GDDR5, které využívají napětí 1,5 V při rychlostech pouze 8 Gb/s.

Samsung odhalil nové paměti GDDR6 a 8TB NGSFF SSD
i Zdroj: PCTuning.cz

Další skutečně zajímavou a přelomovou novinkou z oblasti paměťových zařízení je připravované NVMe SSD formátu NGSFF. Ten má mít rozměry pouhých 30,5 × 110 × 4,38 mm. Hlavní zajímavostí tohoto disku, který nese označení PM983 je ale jeho kapacita, která bude dosahovat na 8 TB. Tyto disky budou určeny zejména do 1U rackových serverů pro datacentra. 64 těchto disků by mělo být schopné zpracovávat (I/O) až 0,5 petabytu dat za sekundu. 

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama