samsung-se-chce-od-androidu-vratit-k-windows-phone
Novinka Samsung se chce od Androidu vrátit k Windows Phone

Samsung se chce od Androidu vrátit k Windows Phone

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

14. 1. 2015 09:00 4

Jihokorejský technologický gigant Samsung zvažuje obnovit produkci chytrých telefonů založených na operačním systému Windows Phone od Microsoftu. 

Reklama

Samsung dosáhl na poli chytrých telefonů těch největších úspěchů se smartphony založenými na operačním systému Android od Google. Tyto telefony zároveň nyní vládnou jeho portfoliu. Již před nějakou dobou se však objevily spekulace o tom, že Samsung nechce být na platformě Android závislý, a proto vyvinul vlastní operační systém Tizen OS. 

Ten se bohužel, jak se zdá, na chytrých telefonech neuchytí z prostého důvodu, brzdí ho malý zájem vývojářů aplikací. Proto bude pravděpodobně platforma Tizen OS využívána zatím pouze u chytrých televizorů, ačkoliv Samsung již jedno mobilní želízko v ohni má. Jedná se o smartphone Samsung Z1, který by měl být uveden na trh v některých zemích právě dnes. 

Samsung se chce od Androidu vrátit k Windows Phone
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Nedostatek pozornosti vývojářů je pravděpodobně důvodem, proč Samsung hledá jinou cestu a chce se vrátit k operačnímu systému Windows Phone, který v minulosti využíval u svých telefonů řady ATIV. Podle magazínu Korea Times by měly nadcházející telefony střední a nižší třídy od Samsungu využívat operační systém Windows Phone 8.1. Problémem zůstávají pouze licenční poplatky, protože Microsoft si na rozdíl od Googlu za svůj operační systém většinou nechá zaplatit. 

Více informací o chytrých telefonech a aplikacích pro ně se můžete dozvědět na našem sesterském webu svetaplikaci.tyden.cz

Pokud tedy dojde k dohodě mezi oběma firmami, mohli bychom se dočkat dalšího rozdělení trhu a posílení pozice operačního systému Windows na mobilních zařízeních. Zda se Microsoft, který byl v minulosti Samsungem osočován za neseriózní jednání při převzetí značky Nokia, rozhodne s korejským gigantem spolupracovat, zatím není jasné.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama