samsung-series-9-konkurence-macbooku-air-uz-se-prodava-i-v-usa
Novinka Samsung Series 9: konkurence MacBooku Air už se prodává i v USA

Samsung Series 9: konkurence MacBooku Air už se prodává i v USA

Mirek Kočí

Mirek Kočí

17. 5. 2011 12:00 11

Tenký, stylový a vyrobený z kvalitních materiálů – přesně takový je nový přenosný počítač od známého jihokorejského výrobce.

Reklama

Samsung Electronics nedávno představil novou řadu tenkých notebooků Series 9. Stroj s označením NP900X1A se vyznačuje kovovým tělem a dobrými parametry. Nejprve byl dostupný v Jižní Koreji, ale nyní byl zahájen jeho prodej i ve Spojných státech.

Notebook má displej s úhlopříčkou 11,6“ a rozlišením 1366 × 768 obrazových bodů. Podsvícený je pomocí LED diod, světlost dosahuje 340 nitů, tvrdí výrobce. Uvnitř tepe procesor Core i3-380UM na nominálním taktu 1,33 GHz. Šasi je kompletně vyrobeno z hliníku.

Operační paměť je zastoupena v kapacitě 2 GB, grafiku vykresluje integrovaný čip od Intelu. Kromě toho zde narazíte na 64GB solid-state disk, modul WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 3.0, podporu WiMax nebo 1,3Mpx webkameru, která je umístěná nad displejem.

Z boku je umístěn slot pro paměťové microSD karty a USB 3.0 konektory. Na jedno nabití baterie vydrží počítač pracovat až sedm hodin. Za 1160 dolarů pak dostanete ještě licenci operačního systému Windows 7 Home Premium v 64bitové edici.

Samsung Series 9: konkurence MacBooku Air už se prodává i v USA
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama