samsung-sph-v7800-jeste-vice-nez-vsechno-v-jednom
Novinka Samsung SPH-V7800: ještě více než všechno v jednom

Samsung SPH-V7800: ještě více než všechno v jednom

Štefek Petr

Štefek Petr

8. 7. 2005 13:45 1

Na stránkách ATi se objevila informace o tomto hybridním mobilním telefonu od Samsungu, který používá čip ATi Imageon 2282. Díky němu se toto přenosné zařízení dá využít pro nahrávání a přehrávání videa a audia ve vysoké kvalitě a jako digitální fotoaparát.

Reklama
Kdo dosud hanil mobilní telefony s fotoaparátem, argumentoval malým rozlišením a absencí optického zoomu a blesku. Tyto nedostatky, jak vidíte na obrázku, Samsung vyřešil. Fotoaparát má rozlišení 5,2Mpix, 3x optický zoom a xenonový blesk. ATi však na stránce popisující čip Imageon 2282 uvádí podporu digitálního fotoaparátu do 3 megapixelů. Každopádně i rozlišení 3Mpix je použitelné na slušně vypadající fotografie. Přehrávač hudebních souborů podporuje kromě všudypřítomných MP3, WMA a MIDI také AMR, aacPlusTM a Real Audio. Všechny jdou nastavit jako vyzváněcí melodie. Zaznamenávat a přehrávat lze video ve formátech 3GPP a 3GPP2. Čip Imageon také zajišťuje perfektní kvalitu obrazu a také se čas od času snaží šetřit baterii telefonu (ale nic bych se nedivil, že to jsou pouze reklamní fráze ATi).



Telefon podporuje kromě dnes už standardní GPRS také bezdrátové technologie CDMA, EDGE a EvDO (Evolution Data Only, alternativa k Wi-Fi rozšířená hlavně v Jižní Koreji). Zatím se prodává jen v Koreji, kde jsou ostatně mobilní telefony i bezdrátové technologie vždy o kus napřed před Evropou, takže pokud máte o toto mobilní zábavní centrum zájem, budete si muset ještě nějkaý ten čas počkat a zatím spořit penízky...

Zdroj: ATi

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama