samsung-udajne-pracuje-na-displeji-pro-mobilni-zarizeni-s-rozlisenim-11k
Novinka Samsung údajně pracuje na displeji pro mobilní zařízení s rozlišením 11K

Samsung údajně pracuje na displeji pro mobilní zařízení s rozlišením 11K

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

11. 7. 2015 11:30 14

To, že je často rozlišení displejů chytrých telefonů vyšší než rozlišení monitorů či chytrých televizorů, není žádnou novinkou. Jedním z hlavních průkopníků v této oblasti je společnost Samsung, která údajně nyní vyvíjí displej pro mobilní zařízení s rozlišením 11K. 

Reklama

Jihokorejský technologický gigant nyní investoval v přepočtu téměř 650 milionů korun do nové technologie zobrazovacích zařízení pro mobilní zařízení. Tato investice by mělo mít za výsledek vývoj displejů s rozlišením 11264 × 6336 pixelů, což je pětkrát vyšší rozlišení než je u současných mobilních zařízení standardem. Díky tomuto rozlišení by mohli mít displeje chytrých telefonů jemnost odpovídající přibližně 2250 ppi. 

Samsung údajně pracuje na displeji pro mobilní zařízení s rozlišením 11K
i Zdroj: PCTuning.cz

Současné vlajkové lodi společnosti Samsung nabídnou rozlišení 2560 × 1440 pixelů

Samsung tyto displeje zahrnul do svého pětiletého plánu a první displej s tímto rozlišením hodlá ukázat už na zimních olympijských hrách v roce 2018 v Pchjongčchangu. Samsung je přesvědčen o tom, že takto vysoké rozlišení by mělo vytvářet jistý druh 3D efektu na 2D displeji. 

Otázkou zůstává, zda takto vysoké rozlišení na mobilních zařízeních opravdu potřebujeme a jestli by neměl Samsung zaměřit svoji pozornost spíše na zvýšení výdrže baterií mobilních zařízení, na něž si většina uživatelů stěžuje. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama