samsung-uvede-v-roce-2012-dvoujadrovy-telefon-s-taktem-2-ghz
Novinka Samsung uvede v roce 2012 dvoujádrový telefon s taktem 2 GHz

Samsung uvede v roce 2012 dvoujádrový telefon s taktem 2 GHz

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 4. 2011 16:30 20

Na otázku, zdali je u mobilních telefonů skutečně nutné navyšování frekvencí a počtu jader, výrobci svorně tvrdí – ano!

Reklama

V době, kdy jsou na trh postupně uváděny mobilní telefony s dvoujádrovým procesorem (např. LG Optimus 2X; pozn. aut), se na stále častěji začíná hovořit o plánech některých firem na rok 2012. Podle korejského magazínu Maeli Business Newspaper uvede Samsung příští rok telefon s dvoujádrovým procesorem na frekvenci 2 GHz.

Půjde o dosud neupřesněné SoC zastupující firemní platformu ExynosSoučasná vlajková loď – Galaxy S II, přitom využívá dvou jader taktovaných na frekvenci 1,2 GHz. Samsung podle všeho zvažuje, že své řešení bude prodávat dalším výrobcům. Není ovšem jediný, kdo bude tlačit na pilu.

nVidia, která v mobilním segmentu vidí velkou příležitost, koncem roku zpřístupní Tegru 3, aneb čtyřjádro taktované na frekvenci až 1,5 GHz. Otázkou je, zda agresivní navyšování frekvencí a hlavně počtu jader je opravdu nutné a přínosné.

Výrobci si uvědomují, že v době, kdy megapixely prodeje už tolik netáhnout, musí přijít s něčím jiným. A upřímně, dokáži si představit, jak méně zkušený uživatel, který ve výloze uvidí telefon, na jehož balení je napsáno „2GHz dual-core CPU“, neváhá a okamžitě rozbijí prasátko…

Samsung uvede v roce 2012 dvoujádrový telefon s taktem 2 GHz
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama