sapphire-predstavuje-dvojici-novych-grafickych-karet-z-rady-vapor-x
Novinka Sapphire představuje dvojici nových grafických karet z řady Vapor-X

Sapphire představuje dvojici nových grafických karet z řady Vapor-X

Aleš Kaňák

Aleš Kaňák

27. 7. 2012 07:30 1

Společnost Sapphire Technology rozšiřuje svou řadu Vapor-X o dvojici nových modelů. Jedná o Radeony HD 7970, které jsou založené na posledním jádře Tahiti XT2 (GHz edition).

Reklama

První model Sapphire HD 7970 6GB Vaport-X Edition má mnoho rysů společných, jako edice TOXIC. Jde například o velikost paměti, která činí velice pěkných 6 GB. To se může hodit například při hraní na více monitorech nebo u aplikací, jako editace videa nebo renderování.

Grafické jádro karty běží na taktu 1 GHz s tím, že při aktivaci Boost funkce se frekvence vyhoupne na 1050 MHz. V druhém BIOSU jsou uložené o něco vyšší takty – 1050/1100 MHz! Stejně tak druhý BIOS upravuje PowerTune limit a tím i výrazněji navyšuje výkon. Karta s 6 GB paměti disponuje následující obrazovými výstupy: Dual-link DVI-I, DVI-D, HDMI a dvojicí mini DisplayPortů.

Sapphire představuje dvojici nových grafických karet z řady Vapor-X
i Zdroj: PCTuning.cz

Druhá grafika má pouhé 3 GB GDDR5 paměti, které běží efektivním taktu 6000 MHz. GPU tiká na 1000 respektive 1050 MHz při aktivaci Boostu. Z výstupů je k dispozici Dual-link DVI-I, DVI-D, HDMI a jeden DisplayPort.

Díky dostatečně dimenzovanému Vapor-X chladiči nebude problém karty přetaktovat a posunout jejich takty daleko za hranice továrních hodnot. K těmto účelům jistě přijde vhod dodávaný taktovací software TriXX.

Obě karty již opouští výrobní linky a brzo by se měli objevit na trhu. Verze s 3 GB paměti by navíc měla být cenově atraktivní, no uvidíme.

Zdroj: WCCF tech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama