sdileni-dat-muze-znicit-manzelstvi-ci-karieru-uvadi-pruzkum
Novinka Sdílení dat může zničit manželství či kariéru, uvádí průzkum

Sdílení dat může zničit manželství či kariéru, uvádí průzkum

Mirek Kočí

Mirek Kočí

29. 4. 2016 11:00

Průzkum společnosti Kaspersky Lab ukázal, že 13 % českých respondentů dobrovolně prozrazuje v online komunikaci svá tajemství. Více než třetině dotázaných uživatelů (39 %) pak unikají citlivé informace nedopatřením.

Reklama

Lidé sdílením osobních dat pomocí online komunikačních kanálů hodně riskují. Přes internet posílají čeští uživatelé nejvíce své fotky (51 %), kontaktní údaje (45 %), fotky jiných lidí (41 %), citlivé osobní informace (30 %) nebo data, která se týkají jejich zaměstnání (24 %). Podle Kaspersky Lab každý osmý Čech (12 %) už někdy pomocí online komunikace sdílel tajné informace, 9 % pak dokonce detaily o svých financích.

Češi nejsou při komunikování online dostatečně obezřetní. Na druhou stranu se ale obávají ničivého dopadu, jaký únik osobních informací může mít. Dvě pětiny Čechů z průzkumu (40 %) mají strach, že by to mohlo zničit jejich vztah, ztrapnit nebo urazit jinou osobu. O svoji kariéru se bojí 14 % respondentů.

Obavy uživatelů jsou zcela opodstatněné. Každý desátý respondent (9 %), který náhodou zveřejnil citlivá data o své osobě, za to nesl následky – ztratil přátele, byl šikanován nebo přišel o své peníze. V některých případech vedlo uveřejnění informací dokonce k ukončení partnerského vztahu nebo výpovědi z práce.

Jestli je vaše chování na internetu bezpečné si můžete ověřit zde.

Sdílení dat může zničit manželství či kariéru, uvádí průzkum
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Kaspersky Lab TZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama