Seasonic uvedl 2200W zdroj pro ty nejnáročnější uživatele
i Zdroj: Seasonic
Novinka Seasonic uvedl 2200W zdroj pro ty nejnáročnější uživatele

Seasonic uvedl 2200W zdroj pro ty nejnáročnější uživatele

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

3

Pchá, zapomeňte na slaboučké kilowattové zdroječky vhodné tak pro sestavu, na které běží Notepad. Dva tisíce dvě stě wattů, to je ta správná porce pro nenažrané PC!

Reklama

Nevím jak vy, ale já zatím spokojeně žiju se zdrojem s pouhými 650W. Je pravda, že ani nemám poslední modely těch nejvíc rozežraných komponent jako je i9-14900K, RTX 4090 či Radeon 7900 XTX. Každý z těchto krámů si řekne o pěkné stovky wattů. A když už sestava žere skoro tisíc wattů, je jasné že 1000W zdroj je málo, to by při zatížení potil kondenzátory a jistě by se brzy odporoučel do křemíkového nebe. Na zdroji se šetřit nemá (na to většinou každý přijde sám) a je dobré mít dostatečnou rezervu. Zvláště když provozujete pracovní stanici s více GPU, CPU, diskovými poli a vůbec je to výkonné zařízení. 


Na takové myslí Seasonic se svým zdrojem Prime PX-2200. Splňuje standardy ATX 3.1 a PCIe Gen 5.1, má certifikaci 80 Plus Platinum a 92% účinnost při 50% zatížení. A navrch má 12 let záruku. Pochopitelně běží i naprosto tiše, není-li plně vytížen, protože vzhledem k účinnosti není nutné ventilátor zapínat. Kabeláž je plně modulární a v balení je jí tolik, že se na ní můžete oběsit. Prozatím ještě musíme počkat na finální uvedení na trh a cenu (v Evropě na konci září), ale nemusíme být Čáryfuk, abychom si tipli, že cenovka bude hustá. 

A ještě technické specifikace z webu výrobce.

Seasonic uvedl 2200W zdroj pro ty nejnáročnější uživatele
i Zdroj: Seasonic
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama