sefove-apple-a-google-si-zavolali-aby-vyresili-patentove-spory
Apple Novinka Šéfové Apple a Google si zavolali aby vyřešili patentové spory

Šéfové Apple a Google si zavolali aby vyřešili patentové spory

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

31. 8. 2012 12:30 22

Dvě ikony IT světa, pohádkově bohatý CEO Apple Tim Cook a ten méně cool chlápek z dvojice Sergei Brin - Larry Page zavolali, aby si popovídali o patentech. Je to něco, jako kdyby si zavolal Dalajláma a Kim Čong-un a chtěli spolu vyřešit světový mír. Jenomže v počítačovém světě. 

Reklama

Na stránkách agentury Reuters se objevila zpráva, že si minulý týden zavolali leadeři společnosti Apple Tim Cook a Larry Page, který vykonává stejnou funkci u Google. Do jeho kompetence tedy jistě spadá případný soudní spor mezi těmito společnostmi.

Zpráva se objevila poté, co Apple oslavil úspěch s žalobou proti firmě Samsung na půdě Californie v USA, což je mimochodem stát ve kterém se nachází často zmiňované Cupertino, srdce společnosti Apple.

Jejich vzájemná konverzace bude samozřejmě pokračovat, protože obě esa IT průmyslu mají ještě spoustu témat, která by pravděpodobně oba chtěli vyřešit. Apple by byl jistě jednoduše rád, kdyby Android přestal kopírovat ideje iOS.

Ochladnutí vztahů mezi společnostmi Google a Apple lze pozorovat již déle. Apple nedávno odstranil YouTube jako svou defaultní aplikaci. Zároveň také víme, že Apple v další verzi iOS vypoví službu Google Maps a místo toho bude používat své vlastní iOS 6 Maps.

Šéfové Apple a Google si zavolali aby vyřešili patentové spory
i Zdroj: PCTuning.cz

Google ve své první tiskové zprávě po vítězství Apple nad Samsungem zmiňoval, že většina patentů, které byly důvodem vysoké pokuty se přímo netýká jádra systému Android, každopádně oba pánové se sešli a snad každý zdravý člověk doufá, že oba vyřeší spory za zavřenými dveřmi bez soudů.

Přímo s Google jako výrobcem OS Android neměl Apple dosud žádné oplétačky a soudní vyříkávání sporů bylo zatím mířené pouze na výrobce hardwaru. Své o tom ví Samsung, ale samozřejmě i Googlem vlastněná Motorola.

Nepřehlédněte: Přerostlý smartphone Samsung Galaxy Note II oficiálně představen

Na světlo světa se opět vynořují úryvky z knihy Steve Jobs od Waltera Isaacsona. Podle ní Jobs v lednu 2010 poté, co viděl že HTC + Android kopírují featury iPhone řekl, že pokud bude muset bude bojovat do posledního dechu a utratí každou penny ze $40 miliard Apple na účtech bank jenom proto, aby napravil tuto křivdu. Řekl, že zničí Android kvůli tomu, že je to ukradnutý (okopírovaný) produkt a že je (HTC + Android) usmaží v žáru thermonukleárních bomb (originál: I'm willing to go thermonuclear war on this.)

Ještě když byl Steve Jobs naživu, sešel se s šéfem Google, kterým byl tehdy Eric Schmidt a zkoušeli se dohodnout jako dva rovnocení bez asistence třetích stran. Jobs prý řekl, že nechce jejich peníze, že jich má spousty. Chce, aby Google přestal používat nápady Apple v Androidu.

Zdroj: theverge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama