sencor-element-8-4kids-dual-8-tablet-pro-deti-s-os-android-jelly-bean
Novinka Sencor Element 8 4KIDS DUAL – 8" tablet pro děti s OS Android Jelly Bean

Sencor Element 8 4KIDS DUAL – 8" tablet pro děti s OS Android Jelly Bean

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

5. 2. 2014 10:00 1

Společnost Sencor přichází na český trh s novým 8palcovým tabletem Sencor Element 8 4KIDS DUAL, který je určen především dětem. 

Reklama

Proč je tablet určen dětem? Především díky tomu, že jeho displej je obehnán výrazně zeleným rámečkem. Dalším velikým kladem je přeinstalovaná aplikace, která zajišťuje rodičovskou kontrolu nad používáním tabletu. Díky této aplikace můžete nastavit omezení některých funkcí, jako je například přístup k internetu. Využít lze také možnost nastavení automatického vypnutí tabletu ve stanovenou dobu.

Ale vraťme se k samotnému tabletu. Ten je vybaven zmíněným 8palcovým displejem s rozlišením 1024 ×768 obrazových bodů a jeho rozměry jsou 155 × 210 × 11 mm. Již z názvu je patrné, že je tablet založen na dvoujádrovém procesoru. Konkrétně se dočkáme SoC Rockchip 3168, které využívá dvě jádra Cortex A9 s frekvencí 1,2 GHz. O grafický výkon se stará grafický čip Mali 400MP QUAD CORE. Další výbava zahrnuje 1 GB RAM pamětí a 16GB vnitřní úložiště. Na čelní straně fotoaparátu je umístěna 0,3 Mpx webová kamera a na zadní potom 2 Mpx fotoaparát. 

Sencor Element 8 4KIDS DUAL – 8" tablet pro děti s OS Android Jelly Bean
i Zdroj: PCTuning.cz

Tablet je dále vybaven 3,5mm výstupem pro sluchátka, portem micro USB 2.0 a výstupem mini HDMI. K rozšíření vnitřní kapacity tabletu lze využít slot pro microSD kartu. O napájení tabletu se stará 4000 mAh baterie. Na tabletu je přeinstalován operační systém Android 4.2.2 Jelly Bean, který vám umožní prostřednictvím obchodu Google Play stahovat pro své ratolesti hry a výchovné aplikace. 

Běžná maloobchodní cena Sencor Element 8 4KIDS DUAL by se měla pohybovat okolo 3 600 Kč 

Zdroj: TZ Sencor

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama