servery-babisovych-firem-napadli-anonymous-kvuli-eet-a-zakonu-o-hazardnich-hrach
Internet Novinka Servery Babišových firem napadli Anonymous, kvůli EET a zákonu o hazardních hrách

Servery Babišových firem napadli Anonymous, kvůli EET a zákonu o hazardních hrách

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 8. 2016 11:00 16

Hackeři hlásící se ke skupině Anonymous vyřadili z provozu internetové stránky některých firem patřících šéfovi ANO Andreji Babišovi. Kvůli takzvanému DDoS útoku byly v pondělí večer nedostupné například weby holdingu Agrofert a pekáren Penam. Upozornil na to server Lupa.cz.

Reklama

Skupina Anonymous kvůli zákonu o hazardu už koncem května napadla web Senátu a Ministerstva financí. Tentokrát se zaměřila na stránky Babišových firem. „Žádáme neprodlené zrušení EET či zákona o cenzuře internetu, jinak budou útoky nadále pokračovat,“ cituje Lupa vzkaz Anonymous k útoku na Agrofert. Hackeři navíc vyzvali k zapojení do útoků také další uživatele internetu a nabídli jim k tomu dokonce i instalační soubor společně s návodem k použití.

Podle Anonymous dostalo ministerstvo financí vedené Babišem s novým zákonem o hazardu „téměř neomezenou pravomoc cenzurovat internet. Obavy z cenzury v souvislosti s novou úpravou vyjádřily i opoziční ODS, doménové sdružení CZ.NIC nebo Česká pirátská strana. Skupině vadí také elektronická evidence tržeb, která má začít platit od prosince. Vláda si od jejího zavedení slibuje omezení daňových úniků. Pravicová opozice nové opatření naopak ostře kritizuje a tvrdí, že evidence zlikviduje řadu drobných živnostníků.

Zdroj: Lupa

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama