SIM karta s integrovaným čipem? Tohle je nová SuperSIM od China Mobile
i Zdroj: PublicDomainPictures | Pixabay
Novinka SIM karta s integrovaným čipem? Tohle je nová SuperSIM od China Mobile

SIM karta s integrovaným čipem? Tohle je nová SuperSIM od China Mobile

David Švrček

David Švrček

27. 6. 2024 19:14 6

China Mobile představuje super SIM kartu CC2560A s integrovaným procesorem, která nabízí rychlejší přenosy, větší úložiště a lepší zabezpečení. Nejdřív poputuje do IoT.

Reklama

China Mobile představila na konferenci 5G IoT novou super SIM kartu CC2560A. První SIMka na světě s procesorem, odborněji s jádrem RISC-V. Tato novinka tak tradiční funkce SIM karty rozšíří třeba o vyšší výkon, lepší bezpečnostní algoritmy a podporu NFC. RISC-V jádro běží na frekvenci 120 MHz a poskytuje desetkrát vyšší rychlost komunikace než standardní SIM karty, což je přibližně dvojnásobná rychlost oproti současným špičkovým super SIM kartám používaným v oblasti IoT.

Logo společnosti
i Zdroj: www.chinamobileltd.com
Logo společnosti

Nová super SIM karta CC2560A nabízí flash paměť o kapacitě 2,5 MB, což je desetkrát více než u běžných SIM karet. Bohužel pro běžné uživatele zůstane tato inovace v dohledné době mimo dosah, protože jde o exkluzivní produkt China Mobile s intenzivními bezpečnostními funkcemi a šifrováním pouze pro vybrané a vážené zákazníky. Tyto karty se často používají ve sdílených půjčovnách skútrů, zařízeních pro sledování vozidel nebo digitálních billboardech.

China Mobile plánuje využití super SIM karet v elektronických studentských průkazech, digitálních klíčích od auta, veřejné dopravě a dalších oblastech kontroly přístupu. Ačkoli budoucnost této novinky může být ohrožena kvůli možným omezením ze strany USA. Zatím China Mobile nezveřejnila, kdy tuto kartu nasadí do provozu ani kolik si za ní bude účtovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama