Simpsonovi opět předpověděli realitu, vlastníci Apple Vision Pro riskují životy
i Zdroj: Fox Broadcasting Company
Novinka Simpsonovi opět předpověděli realitu, vlastníci Apple Vision Pro riskují životy

Simpsonovi opět předpověděli realitu, vlastníci Apple Vision Pro riskují životy

David Jiránek

David Jiránek

7. 2. 2024 16:00 5

Týden po vydání brýlí Apple Vision Pro koluje na internetu množství videí zachycujících majitel v nebezpečných a bizarních situacích. V určitých případech ohrožují uživatelé své okolí.

Reklama

První generace brýlí pro virtuální a rozšířenou realitu od Applu se setkává s chválou i kritikou z řad recenzentů. O úspěchu produktu ale rozhodují i uživatelé a ti se nebují brýle brát úplně všude. Na internetu kolují videa, kde lidé s brýlemi na hlavě chodí skrze obchodní centrum, venčí domácí mazlíčky nebo cvičí v posilovně.

Hazard na ulici i na silnici

V lepším případě vyvolávají brýle na hlavě lidí ve veřejných prostorech podiv okolí. V těch horších ohrožují uživatelé sebe i ostatní. Například přecházení silnice s brýlemi na hlavě už zavání ublížením na zdraví a nehodou.

Mnohem děsivější jsou poté případy, kdy mají brýle nasazené řidiči. Ve vysoké rychlosti může přijít nenadálá situace ve zlomku vteřiny. Brýle mají jednak odezvu, se kterou vykreslují na obrazovce venkovní prostředí, ale také omezené zorné pole. Například zpětná zrcátka uvidíte velmi špatně.

Kreativní využití

Samozřejmě se najdou i celkem kreativní využití. V městské hromadné dopravě můžete napsat plnohodnotný email a u toho se dívat na video, v letadle si užít film na velkém virtuálním plátně a podobně. Zajímavě vypadá i nošení v posilovně, zde ale pozor při využívání některých nástrojů.

Uživatelé testují i možnosti připnutí oken v prostoru. Do kuchyně si můžete umístit nákupní seznam vedle lednice, nad sporák video s tipy na vaření a v obýváku si necháte zapnutý video přehrávač. Zde ovšem první vlastníci naráží na omezení. Apple Vision Pro totiž po vypnutí zapomenou umístění všech oken. Ty si pak musíte uspořádat znovu.

Headset se tak stává celkem kultovní záležitostí a opět se vyplňuje jedna scénka z animovaného seriálu Simpsonovi. Tu najdete ve 2. díle 28. série. Epizoda s názvem Virtuální rodina měla premiéru 2. října 2016, tedy 8 let před uvedením Vision Pro a v době, kdy virtuální realita nebyla zdaleka tak rozšířená a populární jako nyní.

Simpsonovi opět předpověděli realitu, vlastníci Apple Vision Pro riskují životy
i Zdroj: Fox Broadcasting Company
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama