skladaci-samsung-galaxy-fold-2-by-mohl-stat-kolem-20-tisic-korun
Novinka Skládací Samsung Galaxy Fold 2 by mohl stát kolem 20 tisíc korun

Skládací Samsung Galaxy Fold 2 by mohl stát kolem 20 tisíc korun

Mirek Kočí

Mirek Kočí

9. 1. 2020 19:35

Společnost Samsung za několik týdnů představí svůj druhý smartphone s ohebným displejem. Novinka bude výrazně kompaktnější než model Galaxy Fold a už na první pohled je patrné, že se až nápadně podobá novému Razeru.

Reklama

Samsung přinesl na český trh vůbec první skládací telefon s ohebným displejem. Galaxy Fold nicméně nebude jediným zařízením v portfoliu tohoto výrobce, který bude lákat na podobnou vychytávku. Představení druhého skládacího telefonu od Samsungu se dočkáme už 11. února a je přitom takřka jisté, že se i on časem podívá do tuzemských obchodů.

Smartphone s dosud neznámým názvem bude na rozdíl od předchůdce Galaxy Fold značně levnější. Nejnovější zprávy hovoří o částce kolem 20 tisíc korun, zatímco Fold přišel na trh s obří cenovkou 54 tisíc korun. Nižší cena u novinky bude vykoupena menším ohebným displejem, nižším počtem fotoaparátů i slabším hardwarem. V ohebném véčku má být použit čipset Qualcomm Snapdragon 855 z loňského roku, který však bez problémů utáhne i dnešní nejnáročnější hry. K dispozici bude i 10Mpx selfie kamerka, umístěná v 6,7palcovém skládacím displeji, a na zadní straně hlavní duální fotoaparát.

K novému skládacímu samsungu se pojí ještě jedna zajímavá informace: zatímco některé dřívější spekulace naznačovaly, že telefon, jako první na světě, dostane displej krytý skládacím sklem, aktuální informace už hovoří o tom, že Samsung znovu vsadí na levnější polyimidovou vrstvu (jako u Foldu).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama