Skládací telefon od Googlu unikl, Pixel Fold by měl dorazit na jaře
i Zdroj: OnLeaks, howtoisolve
Novinka Skládací telefon od Googlu unikl, Pixel Fold by měl dorazit na jaře

Skládací telefon od Googlu unikl, Pixel Fold by měl dorazit na jaře

David Jiránek

David Jiránek

8. 12. 2022 16:40

Spekulace o vznikajícím ohebném telefonu z dílny Googlu nabírají konečně reálný rozměr. Na internet unikají rendery připravovaného telefonu, který se rozměry inspiroval u Oppa.

Reklama

Ačkoliv trhu s ohebnými telefony aktuálně dominuje Samsung s Galaxy Z Fold a Z Flip, připravovaný Android smartphone od Googlu se inspiruje u jiné značky. Pixel Fold, jak zní aktuální pojmenování připravované novinky, bude připomínat zejména Oppo Find N.

Telefon totiž při zavřeném stavu nabídne relativně široký displej o úhlopříčce 5,79 palce a průstřelem na horní straně. Při rozevření se uživateli ukáže 7,69 palce velký OLED displej vyrobený Samsungem. Překrývat ho bude velmi tenká skleněná vrstva od stejného výrobce.

Rozměry zařízení jsou 158,7 × 139,7 × 5,7 mm při otevřeném stavu. Telefon tak bude ještě širší než Oppo Find N, ačkoliv si zachová podobnou výšku. Na zadní straně se vyskytuje výstup s trojicí fotoaparátů. Google nejspíše použije identickou optiku, jakou najdeme v nejnovějších Pixelech.

Čtečka prstů bude umístěna na boku, jak to už u skládacích telefonů bývá zvykem. Dřívější spekulace naznačují, že bude telefon poháněn čipem Tensor G2 od Googlu a doplní ho 12 GB RAM. Samozřejmostí bude nejnovější Android. Cena by měla startovat na částce 1 799 dolarů. K dispozici budou dvě barvy - černá a stříbrná. Na trh by se telefon měl dostat v květnu 2023.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama