skoro-pruhledny-telefon-realitou-mozna-uz-tento-rok
Novinka Skoro průhledný telefon realitou možná už tento rok

Skoro průhledný telefon realitou možná už tento rok

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

19. 2. 2013 09:00 20

V technologických ukázkách vidíme, jak za pár let budeme nosit na ruce ohebné průhledné mobilní telefony. Tomuto se nyní přiblížila firma Polytron Technologies.

Reklama

Tchajwanskému výrobci elektroniky Polytron Technologies se povedlo vytvořit první (skoro) celoprůhledný chytrý telefon. Pravda, zatím je spíše hloupý, protože umí jen něco zobrazit, přehrávat z reproduktoru a nemá žádný operační systém. Nicméně jako prototyp je dále, než Xperia Pureness od Sony uvedená v roce 2009.

Skoro průhledný telefon realitou možná už tento rok
i Zdroj: PCTuning.cz

Zařízení používá vlastní tzv. Switchable Glass, což je vlastně OLED displej s dotykovou vrstvou na obou stranách. Pokud je displej vypnutý, je vidět skrz, když přivedeme napětí, tak se objeví obraz. Firma používá také průhledných drátů, které nejsou téměř vidět.

Samozřejmě ještě nejsme s vývojem tak daleko, abychom mohli vyrobit průhledné baterie, reproduktory, mikrofony apod. Prototyp je vybavený jen dvěma kulatými bateriemi, základní elektronikou, SD kartou, mikrofonem a reproduktorem. Ostatní části, kde budou procesor nebo klasická baterie, by měly být vyrobeny z tmavšího skla. Firma očekává, že toto zařízení uvede někdy ke konci letošního roku. Technologická ukázka je to pěkná, uvidíme, co z toho nakonec bude.

Zdroj: The Telegraph

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama