Skříň jako chladič, Cooler Master ukázal bednu s vestavěným radiátorem
i Zdroj: Techpowerup
Novinka Skříň jako chladič, Cooler Master ukázal bednu s vestavěným radiátorem

Skříň jako chladič, Cooler Master ukázal bednu s vestavěným radiátorem

David Jiránek

David Jiránek

16. 1. 2023 19:40

Společnost Cooler Master chtěla na veletrhu CES 2023 také zaujmout, což se v případě skříně Cooling X zřejmě podařilo. Koncept totiž nabízí relativně zajímavé chlazení pomocí integrovaného radiátoru v bočnici.

Reklama

Chlazení v malých skříních není jednoduchý úkol. Někteří výrobci nabízejí bedny s děrovanými bočnicemi, kam můžete osadit větráčky. Cooler Master na to šel ale jinak. V případě Cooling X jsou totiž boční strany přeměněny na plnohodnotný radiátor.

Jak lze z obrázků vidět, bočnice s řadou výřezů připomínají pasivní rozvaděče tepla. V útrobách těchto panelů protéká voda z integrovaného okruhu. K jedné z bočnic je dokonce přidělená pumpa. Obě plochy tak slouží k pasivnímu předávání tepla do okolí. Větráčky zde nehledejte.

Cooling X využívá z velké části hliník a podle diagramu obě boční strany skříně byly napojeny na jeden vodní okruh chladící CPU a následně GPU. Na výstavišti byl počítač osazen komponenty Ryzen 9 5950X a Radeon RX 6800 XT.

Zatím jde jen o kódové označení a prototyp, nicméně Cooler Master si chce tento druh chlazení patentovat. Do prodeje by se mohl dostat později.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama