SkyWalkerAMD přetaktoval nový 60 jádrový procesor Intel na 5,8 GHz
i Zdroj: Poskytnuto společností Intel
Novinka SkyWalkerAMD přetaktoval nový 60 jádrový procesor Intel na 5,8 GHz

SkyWalkerAMD přetaktoval nový 60 jádrový procesor Intel na 5,8 GHz

David Švrček

David Švrček

5

Overclocker SkyWalkerAMD přetaktoval nový 60jádrový procesor Intel Xeon W9-3595X na 5,8 GHz. Procesor dosáhl velmi slibných výsledků při velice příznivých teplotách.

Reklama

Nově uvedený Intel Xeon W9-3595X byl přetaktován na 5,8 GHz, tedy o 1 GHz navrch oproti hodnotám z výroby. Tento výkon byl dosažen overclockerem SkyWalkerAMD, který své výsledky zveřejnil na Hwbot.org. Procesor, vybavený 60 jádry a 120 vlákny, zvládl tento takt za použití speciálního chlazení, ovšem bez tekutého dusíku, což vedlo k maximální teplotě pouhých 70 °C.

SkyWalkerAMD přetaktoval nový 60 jádrový procesor Intel na 5,8 GHz
i Zdroj: HWBOT

Testování zahrnovalo benchmark Super Pi, kde procesor dosáhl času 6,063 sekundy. Zajímavé je, že SkyWalkerAMD už dříve dosáhl frekvence 5,7 GHz na stejném procesoru, ale při vyšší teplotě 80 °C. Jeho nejnovější pokusy tedy nejen překonaly dřívější úspěchy, ale také ukázaly výrazné zlepšení v chlazení, které bylo pravděpodobně optimalizováno.

Přetaktování bylo provedeno na základní desce ASUS PRO WS W790E-SAGE SE s 256 GB DDR5 RAM taktovanou na 3400 MHz. Výsledky ukazují, že Sapphire Rapids CPU mají velký potenciál pro přetaktování. Tento výkon podtrhuje schopnosti Xeonů v náročných výpočetních úlohách a strojovém učení. SkyWalkerAMD již dříve testoval různé konfigurace, včetně procesoru Intel Xeon W9 3575X, který dosáhl frekvence 5,5 GHz při výrazně nižší teplotě. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama