smartphony-v-budoucnu-nahradi-bryle-pro-rozsirenou-realitu-tvrdi-studie
Novinka Smartphony v budoucnu nahradí brýle pro rozšířenou realitu, tvrdí studie

Smartphony v budoucnu nahradí brýle pro rozšířenou realitu, tvrdí studie

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 7. 2019 10:00

Smartphony byly ikonickými zařízeními a základem úspěchu 3G a 4G. Podle reportu ConsumerLab společnosti Ericsson si většina spotřebitelů myslí, že dnešní telefony nemohou naplno využít možností, které nabízí 5G. Polovina z dotázaných respondentů se domnívá, že smartphony budou stále existovat i s nástupem 5G, ale že je do roku 2025 z velké části nahradí chytré AR brýle.

Reklama

Předpovědi spotřebitelů odrážejí také názory odborníků. „Smartphony budou za pět let mrtvou technologií. Místo nich budeme využívat chytré brýle,“ myslí si Johan Hagegard z IMRSV centra inovací AR/VR. Smartphony, jak je známe dnes, podle něj nebudou v dlouhodobém horizontu schopné využít všech výhod, které přinese 5G, například holografické aplikace.

Celkem 4 z 10 uživatelů si myslí, že v budoucnu nebudeme potřebovat mobilní obrazovky. Jiní se domnívají, že se současná generace smartphonů bude vyvíjet spolu s 5G. Chytré telefony představí nové funkce a stanou se ústředními body nebo dálkovým ovládáním pro jiná zařízení.

Smartphony v budoucnu nahradí brýle pro rozšířenou realitu, tvrdí studie
i Zdroj: PCTuning.cz

Téměř všichni respondenti požadují od smartphonů prodlouženou životnost baterie a větší paměť. Celkem 47 % z nich očekává, že telefony budou disponovat několika kamerami, včetně vestavěné 360stupňové kamery. Uživatelé dále požadují 3D hologramové projektory (30 %), sofistikovanější zabezpečení podobné autentizaci DNA (29 %) a technologii, která jim možní senzoricky vnímat textury skrze obrazovku (25 %).

Nejnovější studie Ericsson ConsumerLab je založena na 35 000 rozhovorech s uživateli chytrých telefonů ve věku od 15 do 69 let ve 22 různých zemích. Názory účastníků tak statisticky reprezentují téměř jednu miliardu lidí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama