Snapdragon X Elite převálcoval konkurenci, v benchmarku si vede dobře
i Zdroj: Qualcomm
Novinka Snapdragon X Elite převálcoval konkurenci, v benchmarku si vede dobře

Snapdragon X Elite převálcoval konkurenci, v benchmarku si vede dobře

David Švrček

David Švrček

4. 4. 2024 08:00 2

Unikly výsledky becnhmarku zatím neodhaleného notebooku Lenovo s novým čipem Snapdragon X Elite. Oproti svým konkurentům od Intelu či AMD ukazuje působivé výsledky.

Reklama

Snapdragon při uvedení nového ARMového čipu pro notebooky uvedl, že první zařízení s tímto čipem se objeví na trhu již v polovině roku 2024. Nezdá se to, ale čtvrtinu roku 2024 máme  fuč a tak se na interentu objevují první úniky o zařízeních, které pohání tento nový čip.

Konkrétně zatím neuvedený laptop Lenovo s číslem modelu „4810UV0100“ nasbíral působivých 14 254 bodů ve vícejádrových testech a 2 427 bodů v testech na jedno jádro. Přičemž obě tyto čísla jsou v benchmarku GeekBench 5 vyšší, nebo alespoň podobná s těmi, které dosáhly srovnatelné procesory Intel a AMD x86-64. Pro srovnání, Intel Core i9-13900H dosahuje v benchmarku přibližně 2 400 bodů v jednojádrových a 11 000 bodů ve vícejádrových testech. AMD Ryzen 9 8945HS dosahuje skóre přibližně 2 632 bodů v jednojádrovém a 13 155 bodů ve vícejádrovém testu. 

Snapdragon X Elite
i Zdroj: Qualcomm
Snapdragon X Elite

Tyto hodnoty naznačují, že nový čip Snapdragon X Elite by mohl nabídnout podobný výkon, jako nové čipy Intel a AMD stejné třídy, přičemž jeho vícejádrový výkon by ve skutečnosti mohl být o něco vyšší než u konkurence. Je tedy dost možné, že se skutečně vyplní touhy Qualcommu  o tom, že tento ARMový čip zvládné většinu náročných herních titulů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama