sony-ps3-take-s-3d-zobrazenim
Novinka Sony PS3 také s 3D zobrazením

Sony PS3 také s 3D zobrazením

Michal Kleman

Michal Kleman

23. 11. 2009 16:09 11

Ačkoliv jsou HD televize ve většině domácností spíše vzácností, mnohé firmy věří, že 3D zobrazování po vzoru nVidia 3D Vision se stane mainstreamovou záležitostí blízké budoucnosti. Nyní se k této "alianci" připojí i Sony. 

Reklama

Nový firmware pro herní konzoli Playstation 3 od Sony by měl zájemcům umožnit tzv. stereoskopické 3D a za pomoci speciálních brýlí zvedne hraní na "další level." Hned vzápětí Sony dodává, že by v blízké budoucnosti měly následovat nové herní tituly, které budou tuto technologii podporovat. Prostorové hraní se i přes chválihodné snahy nVidia a Sony pravděpodobně nestane trhákem následujícího roku. V současném stavu věcí je k takovému hraní zapotřeby displeje s HD rozlišením a frekvencí obnovování obrazu alespoň 120Hz. I pokud se takovéto obrazovky, které nyní nejsou zrovna nejlevnější, dostanou cenou na přijatelnou úroveň, musí je hráči akceptovat a zvyknout si na ně.

Sony PS3 také s 3D zobrazením
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle nedávného průzkumu mají zákazníci o tuto "pokročilou" technologii (a pravděpodobně správnou a předpokládatelnou cestu do budoucna) zájem, nechtějí však do ní investovat příliš velké sumy peněz, což naopak odrazuje investory a výrobce, kteří následně tyto technologie ve velkém zrovna nepodporují. Přibližně 25% lidí, kteří mají zájem o opravdu 3D zážitky, nechce investovat peníze navíc do zařízení , které by jim toto umožnilo. Dalších 43% dotázaných by za "3D" televizi dalo maximálně o 3000Kč až 4000Kč více, než za klasickou televizi. Situace s Blu-ray přehrávači je pak podobná, 31% dotazovaných nechce připlácet za speciální přehrávače a 33% pak připlatí maximálně 700-800Kč. Dokud tedy ceny nespadnou, nové technologie nemají moc šancí na rozšíření, je otázkou, jak dlouho budeme čekat.

Podle X-Bit Labs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama