Sony upraví DualSense, zlepší jednu klíčovou vlastnost
i Zdroj: Sony
Novinka Sony upraví DualSense, zlepší jednu klíčovou vlastnost

Sony upraví DualSense, zlepší jednu klíčovou vlastnost

David Jiránek

David Jiránek

11. 1. 2024 12:45

Ovladač DualSense trápí od vydání jeden problém, na který narazil snad každý hráč. Jde o výdrž vestavěné baterie. Tu Sony u druhé verze prodlouží, jak ukazuje únik přímo z eshopu.

Reklama

DualSense má řadu skvělých vlastností. Ergonomicky šlo o krok správným směrem vůči DualShocku, haptická odezva patří ke špičce, ale výdrž už byla horší. Sony se navíc rozhodlo využít vestavěnou baterii, kdežto například Microsoft u Xbox ovladače umožňuje tužkové baterie snadno měnit. Nad výdrží tak nemá uživatel prakticky žádnou kontrolu.

Druhá verze DualSense, aktuálně označovaná jako V2, sice vyměnitelné baterie nepřinese, ale vestavěný akumulátor alespoň poskytne delší výdrž. Konkrétně má jít o 12 hodin. Aktuální verze ovladače se pohybuje s výdrží okolo 6 až 12 hodin v nejlepším případě.

Sony upraví DualSense, zlepší jednu klíčovou vlastnost
i Zdroj: Sony

Zbytek parametrů má zůstat identický, avšak v balení údajně najdeme i novou nabíjecí stanici. DualSense disponuje kromě USB-C také piny pro zapojení do nabíjecích stanic. Podle zalistování na eshopu Bestbuy se nemění cena. Je tak pravděpodobné, že Sony vymění původní model za V2. Oficiálního odhalení bychom se mohli dočkat na příštím State of Play. Prezentace se má uskutečnit v následujících týdnech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama